Appi appi ma pole juba 10 päeva midagi blogisse kirjutanud.............cool

No nii kiire oli see jaanuarikuu kuidagi.Just tema algas ja juba sipsti läbi.

Tunne on selline nagu oleks kasutanud mingi programmi tasuta trialit ehk siis prooviversiooni ja nüüd esimesest veebruarist algab alles see õige ja korralik asi.

Kuu alguses püstitatud eesmärk oli korralikult toitumisega kavas püsida ja miinimum kaks korda nädalas ka trenni jõuda.Trenniga läks kõik hästi ja eesmärk sai täidetud mida ei saa öelda kahjuks toitumise kohta.Suurema osa kuust siiski ajasin kavas näpuga järge kuid tuli ette ka mõningaid patustamisi mis oleks võinud olemata olla.Aga no NÕRK olen ja ei suuda alati ahvatlustele EI öelda.Kuigi pean ennast natuke ka kiitma,sest täditütre sünnipäeval sai küll kõigele heale ja paremale "selg pööratud".Samal ajal kui teised sõid torti ja kohvi rüüpasin mina teed ja nosisin pomelot :D

Kaalu kadus jaanuaris kuskil 3-4 kilokese vahel.Arvestades olukorda polegi kõige kehvem tulemus.Tahtnud oleks muidugi poole rohkem :D

Natuke toidujuttu peaks ka ikka kirja panema.....

Lapsepõlve maitsetest on kindlasti paljudele meelde jäänud kodune hakklihakaste.Kui lastelt küsitud sai,et mis me siis täna süüa teeme oli vastus 99% alati et hakklihakastet.Teise variandina paluti kartuliputru praelihatükikestega.

Kuna Fitlap on äärmiselt inimsõbralik programm,siis loomulikult leiab siit ka selle olulise retsepti.Aga.....alati on mingi AGA eks ole.Tahaks rohkem seda hääd kraami süüa ja kaste pole ka ikka nagu see päris õige....

Kuid mina poleks ju mina kui ma midagi välja ei mõtleks ;)

Appi tuleb ei miski muu kui LILLKAPSAS.Jaaaa jaaa....jälle see lillkapsas :D Äärmiselt versatiilne köögivili minu arvates.Mida kõike sellest teha saab.....

Kuna see retsept nõuab sulatatud juustu olemasolu,siis kavas olevat hakklihakastme varianti aluseks võtta ei saanud.Valik langes retseptile " Teistmoodi hakklihapitsa".Galeti asendasin kartuliga ja tavalise juustu sulatatud juustuga.Kuna mulle oliiviõli ei meeldi,siis vahetan selle alati või vastu välja.

Alustuseks pane lillkapsas soolaga maitsestatud veega keema.Teise potiga kartul,et toit ikka enam-vähem korraga valmiks.Prae hakkliha koos sibula ja küüslauguga.Maitsesta soola,hakklihamaitseaine ja pipraga.Kui lillkapsas korralikult pehme on pane see blenderisse ja püreesta lisades juurde ka sulatatud juust (püree tee just nii paks kui kastet tahad lisades vajadusel lillkapsa keeduvett).Kui püree on ilus ja siidine,siis polegi muud kui valada see pannile või potti hakkliha juurde ning veel natuke kastet kuumutada,et maitsed ühtlustuksid.Vajadusel võib ka maitseaineid juurde lisada.

Valmis :)

Toorsalat või hapukurk kõrvale ja mis muud kui sööma :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teistmoodi-hakklihapitsa

Teadmiseks:400 gr hakkliha kohta võtsin ühe väiksema lillkapsa.Sai selline mõnus paks kaste ja koguseliselt ka ikka korralik portsjon.Need kes pole nii suured kartulisõltlased nagu mina saavad kartuli kogusest pool asendada leivaga,sest minu mäletamist mööda oli hakklihakaste ka leivaga ülimalt hea ;)

Head Isu!