Viskasin pilgu kalendrisse ja taipasin, et olen juba üle kahe kuu Fitlapi rütmis elanud. Ühtlasi taipasin, et olen valmistanud lugematu hulga erinevaid toite ja on vaid mõned üksikud road, mida olen korranud. Plaanin muidugi samas vaimus jätkata, sest nii on märksa põnevam. Aga natuke kripeldab ka. Häid ja väga häid toite on olnud palju ning tegelikult tahaks neid ju uuesti valmistada. Nii ma siis mõtlesingi oma senised lemmikud kirja panna, et need uute roogade katsetamise tuhinas meelest ei läheks. Seni olen @toidupildistaja Instagramis teiste fitlapijate soovitusi kogunud ja nende najal mängleva kergusega menüüd koostanud. Nüüd on siis minu kord oma lemmikuid tutvustada. 

Et lugejat säästa, jagan retseptisoovitused teemadena mitmeks blogipostituseks. Alustan muidugi magustoitudest, sest neid olen endalegi ootamatult palju valmistanud. Seni arvasin, et olen rohkem soolase sõber, aga faktid @toidupildistaja Instagrami kontol räägivad teist keelt - ma olen tohutu magusalemb! Õnneks võimaldab Fitlap rahuliku südamega maiustamist. Kui aga peaksin valima välja mõned seniproovitud retseptid ja ainult nende piires edasi maiustama, siis need oleksid järgnevad:

 "Banaanijäätis pähklipuru ja kaneeliga" - Banaanijäätist saab tegelikult päris mitmest retseptist. Minu jaoks on oluline, et baasretseptis oleks banaan ja mingit sorti pähklid. Muud pole vaja. Hoian alati banaani kaalutud portsjonidena sügavkülmas valmis. Et ühte karpi mahuks rohkem, eraldan portsjonid küpsetuspaberiga. Nii ei külmu banaan üheks suureks klombiks ja ruumi kulub sügavkülmas vähem. Vahel lisan banaanile enne purustama asumist pisut mandlipiima või vett, et masinat säästa, aga üldiselt pole selleks vajadust. Mõistus tõrgub siiani uskumast, et vaid banaanist saab nii mõnusa tekstuuri ja maitsega jäätise. Serveerimisel lisan juure pähkli- või mandlivõi ja vastavalt siis ka pähklipuru/mandlilaaste. Täiuslik!

"Kohupiimakreem mandariinimoosiga" - Seda magustoitu olen valmistanud vaid korra, aga plaanin sel nädalal korrata. Originaalis, ehk kohupiimaga, pole proovinud. Küll aga maitseb see vapustavalt hästi, kui vahetada kohupiim šokolaadipudingu vastu. Mandariinimoosi asemel  lisan kreemile vaarikaid ja kuivatatud goji marju ning niristan peale vahtrasiirupit. Mõtlesin, mida see kreem meenutab ja välja mõtlesin. Mõnusalt sulanud šokolaadimaitselist koorejäätist meenutab. Voh! 

"Banaanileib" - Banaanileiba proovisin esimest korda alles täna. Tahtsin kirjutada, et tegin täpselt retsepti järgi, aga tegelikult unustasin lisad vaniljet, kaneeli ja soola. Aga puudust ma neist ei tundnud. Igal juhul on see kõige eksitavama pealkirjaga retsept. "Banaanileib" ei ahvatlenud mind sugugi. Aga nüüd, kus olen seda tänu kaasteeliste soovitusele proovinud, nimetaksin selle retsepti ümber. Edaspidi on see minu jaoks "Taevalikult magus ja mahlane banaanimuffin", sest see tõesti oli nii superhea! Ma saan neist inimestest täitsa aru, kes Fitlapi Facebooki grupis kurdavad, et banaanileiba pole mõtet teha, kuna seda saab niiiii vähe. Mina tegin 4x koguse ja sain sellest 4 muffinit. Kui kõht väga tühi pole, siis hilise õhtusöögina tee kõrvale on ideaalne. Aga olge ettevaatlikud - lisaportsjonile on päris raske vastu panna. 

"Banana split" - Kisub üsna banaaniseks see lugu, aga no mis sa teed, kui üks vili nii palju mänguruumi annab. Igal juhul, ka banana spliti proovisin tänu soovitusele. Oma toonases versioonis serveerisin seda küpsetatud virsikute ja röstitud sarapuupähkli puruga ning mee asemel kasutasin jälle vahtrasiirupit, sest see on hea vedel ja karamelline. Ports sai üle ootuste suur ja maitsev. Soovitan!

"Šokolaadikreem kohupiimaga" - Selle retsepti avastasin avokaadokreemi näol tegelikult raamatust "Magusaga kaalust alla" ja alles hiljuti märkasin, et see on teise nime all ka äpis olemas. Tegu on hästi lihtsa magustoiduga, mis maitseb suurepäraselt. Kujutan seda ette ka lisandina mõne koogi kõrval. Taaskord maius, mida on riskantne üle ühe portsu valmistada, sest oht lisaportsjoni järele küünitada, on suur. 

"Taevalik šokolaadikook" - Kuigi välimuselt on šokolaadibrownie taevalikust šokolaadikoogist märksa ahvatlevam, eelistan ma siiski viimast. Ma ei teagi miks. Aga minu südame on see kook igal juhul võitnud. Eriti mõnusa koosluse saab, kui nt hommikusöögi kõrval marju "näpata" ja need toormoosi kujul koogile seltsiks sokutada. Ahjaa, mulle on oluline, et retseptis sisalduvad pähklid ja mandlid ei oleks liiga peeneks jahvatatud, vaid krõmpsuksid koogi sees. Peakski seda uuesti tegema! No ja tegelikult peaks ka šokolaadibrowniele uue võimaluse andma, kuna möödunud korral jäi kook pisut liiga kauaks ahju ja kaotas seetõttu osaliselt oma tekstuuri. Proovin!

"Kohupiima-toorjuustukook" - See on jällegi üks hiljutine avastus, mille eest võlgnen tänu kaasfitlapijale. Kuigi sõbranna samas hoiatas, et see pole suurem asi toorjuustukook, otsustasin siiski proovida. No ja jumal tänatud, et otsustasin, sest minu arust on see ideaalne juustukook. Kasutasin muidugi Philadelphia Light toorjuustu ja Ricotta kohupiima. Vbla mõjutas see tulemust? Igal juhul sai kook ülihea ja seda just järgmisel päeval, nagu ka retsept väidab. Plaanisin too kord koogi külla kaasa võtta, aga sai teine enne otsa. Järgmine kord plaanin sidruni asemel apelsini või laimi kasutada. Näis, mis siis juhtuma hakkab. 

Tegelikult on mul kange tahtmine kirjutada veel mitmest koogist ja magustoidust, aga siis poleks see enam postutus, kus toon välja "vaid mõned lemmikud". Aga tõsi ta on, siiani on enamik magustoite ja kooke olnud väga head ning hulk põnevaid retsepte nii "Magusaga kaalust alla" raamatust, kavast kui Inga kullavaramust ootab veel katsetamist. Järgmisena proovin ilmselt kräsupead. 

Kas mu lemmikute seas oli ka teie lemmikuid? Milliste magusaretseptidega soovitate veel tutvust teha ja millisest retseptigrupist võiksin järgmisena kirjutada? Äkki hommikusöökidest? Jäta oma mõtted kommentaaridesse või otsi mind üles Instagramist @toidupildistaja nime alt. 

PS. Kell on 00:50 ja mul on nüüd tohutu magusaisu. On vist aeg arvuti kinni panna ja kerra tõmmata. Muidu leian end varsti banaanileiva kallalt! :)