Enne kui võtan ette oma toitumise "sabajupi", räägin söögiaegadest. Olen tihti näinud FB grupis küsimust, millistel kellaaegadel peab sööma. Soovitatav oleks ju ilmselt iga päev süüa enam-vähem samadel kellaaegadel ja võrdsete vahedega. Minul see mitte kuidagi ei õnnestu. Ei tea, kas see võib olla osaliselt põhjuseks, et mu kaal mitte kuidagi väheneda ei taha? Minul on neli erinevat võimalust. Puhkepäev: 11-paiku, 14-paiku, 18 ja 22. Väga kena ju, eks? Tavaline tööpäev: 6.45, 13.00, 18.00, 22.00. Pole väga hull, ehk on HÕ liiga hilja, aga mulle nii sobib. Hommikuse trenniga tööpäev: 6.45(pool), 9.30 või 11.00 (pool), 13.00, 18.00, 22.00. Pole ka väga viga. Aga õhtuse trenniga tööpäev on selline: 6.45, 13.00, 20.30, 22.00. Viimase kahe toidukorra vahel on ainult poolteist tundi. Küll ma olen proovinud nii ja naa, aga mitte kuidagi ei mängi teistmoodi välja! Sellepärast söön nendel päevadel õhtusöögi ilma vabavarata ja HÕ võimalikult väikse kogusega magustoidu.

Väikese kogusega magustoidud.

Kindlasti mingid puuvili ja pähkel või puuvili ja maapähklivõi, aga need kooslused minule ei meeldi. Väga hea on shokolaadikreem kohupiimaga, aga selleks peab datleid leotama ja peale trenni tühja kõhuga unustan ma selle tavaliselt tegemata. Kui teha pina colada smuuti musta sõstra või banaaniga ja kasutada laktoosivaba kohupiimapastat, tuleb kogus päris väike. Kui aga kookospiima lahti teha ei taha, siis vahukoorega on ka väga hea. No loomulikult peaks siis muu nimetuse otsima wink. Vaarika-mango smuuti, chia puding, marja-kohupiima jäätis ja vokitud õunad on ka retsptid, mida just nendel päevadel kasutan. Just koguseid, ei mingeid kihte ega vokkimisi. Aga ikkagi on enne magamaminekut selline tunne.

                                                

Kui aga vahe õhtusöögi ja HÕ vahel on suurem, siis tahan ikka korralikumat portsu. Üks lemmikumaid retsepte on jogurtitarretis vaarikatega. Ilma tarretamata. Eelistan 5% jogurtiga, aga et seda on väga harva saada, siis kasutan 2,6%. Vahel söön eraldi pirni või banaani , muu segan kokku ja lisan lahustuvat kohvi või asendan kookoshelbed maapähklivõiga. Vahel aga segan mustikad, maasikad või mustad sõstrad sisse. Ei blenderda mingil juhul. Maasikavahtu saab hiigelportsu. Eelistan musta sõstraga. Ja mustikakama, kamapallide ja rasvasema jogurtiga, vedel lurr minule ei meeldi, siis kõht mulksub veel pool ööd takkajärgi.  Aga kui võtta pool mustikakama retseptist ja pool kamavahust, siis on tulemus veelgi param. Ja veel üks imeline magustoit, ainuke, kus ma kasutan Fast pulbit, on puding jõhvikate ja pähklitega. See tuleb kindlasti just keefiriga teha, jogurtiga tuleb liiga paks. Jõhvikaid ma ei armasta, aga musta sõstra ja mandlilaastuga on nii hea, et ma olen patupäeval omale lihtsalt topeltportsu seda teinud. Ja no muidugi tulemus on selline. (lugejate nõudmisel kassipilt lisatud).

                                                  

Sellega loen oma toidublogi seeria pidulikult lõpetatuks. Tänan kõiki, kes kaasa rääkisid ja luban kõik teie soovitatud retseptid lähitulevikus ära proovida.