...jätkub...

...Salatite(5) katsetamine on endiselt nigel. Ehk suvel palavaga ei viitsi pliidi juures seista. Peedisalat ei maitsenud mulle ei fetajuustuga ega kitsejuustuga. Peeti ma jumaldan, aga vot need juustud... Aga ma ei kaota lootust. Maasika-spinatisalat tundus kohe kahtlasevõitu pealehakkamisena, aga millalgi peab ju ära proovima. Hoidsin pilku pingsalt taldrikus, et mitte näha Härra pettunud nägu ja lugeda sealt mõtet, et omletist oleks piisanud. Ainus, mis ta ütles, oli, et ehk ma tulevikus katsetaks selliseid delikatesse ainult enda peal. Tõesti, see oli ikka täielik kulinaarne kakofoonia! Ainus hea salat oli saksa kartulisalat. Polnudki väga ammu teinud. Eelmisel suvel sai liiga palju söödud ja tüütas ära, seekord katsun mitte üle pingutada.

Küpsetistest(2) tegin õuna-rabarberikooki (pirniga) ja kodujuustu-marjakooki rabarberi ja mustikatega. Mõlemad olid väga head. Kerged teha ja maitsvad. Mustikad on viimased marjad, mis mul veel sügavkülmas alles on. Ma küll ei olnud kindel, et nad rabarberiga kokku sobivad. Tulemus üllatas meeldivalt.

Tuletatud retseptid(4) Maasika-rabarberi tarretist vokitud õuntest olen ma eelmiselgi aastal kiitnud. Teen kohe mitu kogust, pärast ainult kohupiimavaht peale teha. Selleks kasutan pool jogurtiga kodujuustu ja pool kohupiimapastat. Kindlasti vahukoorega. Kikerherne-forelliroast saab forellivõileva jaoks tiba rohkem sepikut, kui originaalretseptis. Korra märkasin, et FB grupis arutati oblikasuppi, mina teen selle retseptist kiired kikerherned munaga. Mulle meeldib see supp ilma lihata ja rohke munaga. Ühe mõnusa kana-kartulivormi tegin retseptidest riisivorm forelli ja kodujuustuga+makaron juustu ja lillkapsaga. See oli koduste jääkide kasutamise variant, aga hiiglama hea sai.

Võileib(2) Lihtne, kiire ja maitsev! Lõpuks ometi ei pea võtma pool ühest retseptist ja pool teisest, et normaalset, vanamoodsat võileiba süüa! Leib suitsukanaga muidugi! Salatit ka vahele. Valge oa pasteediga sepik oli ka hea. Eraldi selle jaoks ma uba ostma ei läheks, aga samas nii hea variant lahtine purk ära kasutada. Nii et pole nendel vegan-toitudel midagi häda. Võileibadest jäid proovimata vaid veiseburgerid, aga et ma olen totaalne burgeripõlgur, siis olin kindel, et ei hakkagi neid proovima. Mitte kuidagi ei suuda ma aru saada, miks on vaja kogu see mant sinna kuklite vahele suruda ja siis süüa nii, et nägu kõrvuni must. Abivalmis soovitus süüa noa ja kahvliga tundub veelgi tobedam. Milleks siis raisata aega selle torni ehitamiseks? Aga etteruttavalt võin öelda, et veiseburger juustuga läks juunis käiku. Sellest muidugi hiljem.

Kergetest einetest(1) tegin peedihummust köögiviljadega. Seekord ilma peedita. Pool tegin sinepiga, pool chilliga. Jällegi variant pooliku konservi kasutamiseks. Ja väga maitsev variant.

Üks imehea kavaväline katsetus ununes. Töökaaslane (meesterahvas) tõi meile maitsmiseks marineeritud kala. See osutus nii menukaks, et kõik proovisime kodus ka teha. Mina tegin heigist ja see oli superhea. Selle kavatsen küll peagi ära fitlapistada ja teiagagi retsepti jagada. Tean, et ma pole ainus kalasõber siin ;-) . Aga vot minul on seoses kalaga väike kiiks, nimelt ei meeldi mulle luudega valmistatud kala. Kui ma näen, kuidas inimesed suust kalaluid välja õngitsevad, kaob mul igasugune kalaisu. Kala ma puhastada ei oska, seepärast ostan ainult fileed ja et see on kallivõitu, siis paraku väga tihti ma seda ei söö.

Huuh, saingi tehtud! Lõpuks oleks kena ju ka oma kaal kirjutada. Mai keskmine kaal oli 66,5 kilo (märtsis 66,6 ja aprillis 66,0). Sellega, ma leian, võib enam-vähem rahul olla. Ja kogu kuuga kokkuvõttes ka, nii tööl, kodus, kui puhkehetkel :-)

Kui Helen siin hulk aega tagasi õitsvaid iiriseid näitas, siis arvasin mina, et minu kollased on minu peale pahased, et ma neid veel uude peenrasse istutanud pole ja jätavad sel aastal õitsemise vahele. Aga eile õhtul tervitasid nad meid peale tööd koju jõudes just nii.

Päikest!