Et ükskord selle pikaleveninud toiduteemaga ühele poole saada, jätkan oma hilisõhtuse toidukorraga.

Järgmine toit, mille teen mitmeks õhtuks korraga valmis, on kohupiimavorm mustikatega. Tavaliselt teen 4 kogust korraga. Laktoositalumatuna kasutan laktoosivaba kohupiimapastat, et aga ainult sellega jääb vorm vedelavõitu, siis panen pool ja pool Tere klassikalist kodujuustu. Teised nn. "klassikalised" sisaldavad koort, hapukoort vms., ainult Tere oma võin vabalt kasutada ja see on ka piisavalt kuiv , et vorm ikka "vormis" oleks, mitte ei valguks laiali. Selle patu teen küll, et külmutatud mustikad segan vähese tärklisega, muidu pärast kõik ujub.

Kui ma magustoitude raamatu sain, siis mõtlesin, et hakkan kohe järjest kõike tegema, tegelikult aga olen katsetanud vaid mõnda retsepti ja konkurentsitult parim on tervislik saiavorm. Suvel tegin maasikatega, aga et külmutatud maasikatega ei tulnud see sugugi sama hea, siis kasutan õuna+mustikat või pirni+banaani. Rabarberit panen ka massiks juurde. Aga piima ma sinna kindlasti ei taha. Segan hoopis 5% jogurti vähese stevia ja lahustuva kohviga ja kallan selle "kreemi" vormile peale. Praegu kirjutadeski hakkavad süljenäärmed tööle.

Tarretist teen mina vokitud õunte retseptist. Avastasin selle võimaluse suvel, kui ei teadnud, mida rabarberiga peale hakata. Õuna asemel läks maasikas. No ja siis see imeline kohupiima-vahukoore vaht peale... Ja et sügavkülm on rabarberit ja marju ikka veel täis, siis on talvelgi hea seda teha. Sügisel kasutasin originaalretsepti nii palju, et ära tüütas, aga retsept ise sobib ka siis, kui õunu vokkida ei taha või ei viitsi. No hakkavad näiteks banaanid või pirnid käest minema, lõikan siis neid taldrikule ja peale jällegi kohupiimavaht. Rosinad söön mina niisama ära, sest toidu sees rosinaid ma ei salli, härrale panen aga leotatud rosinad vahu sisse. Või kasutan päeval ära või teen pattu ja ei kasutagi, panen hoopis paar grammi koort rohkem.

Küpsetisi teen õhtuks harvem. Härra saab hommikusöögiks ja lõunaks oma quesadillad, muffinid või mõnest pannkoogiretseptist tehtud plaadikoogi kätte, õhtul tahab tavaliselt midagi muud. Minu enda lemmikküpsetised on pisarateta pisarakook, õuna-rabarberi kook ja brownie. Browniet teen 4 kogust, kahe koguse jagu panen ubasid ja teise poole riisijahu, lisan massiks ka veidi kõrvitsapüreed. Ja naudin seda alati uhkes üksinduses, sest Härrale ei maitse kakaoga küpsetised. Jäätist teen ka kaks kogust korraga valmis. Teeks rohkemgi, aga masinasse ei mahu. Mahuks ikka küll, kui kasutaks mõnda vahukoorega retsepti, mina aga tahan, et ports ikka mehine oleks ja siis sobib pigem mõni retsept, kus on kohupiima ja 2,6% jogurtit. Või kookoskoort.

Ikkagi jääb täna "saba" jälle venima, aga see on juba õige pisike "sabake".

Ja et toitudest mul pilte muidugi ei ole ja kassipilti ka mitte, siis lisan tervitusi kanalt, ehk sobib see tänase postituse lõpetuseks.