Vormi ilma kaloreid lugemata?
Vormi ilma kaloreid lugemata?

Mõte kalorite arvestamise taga on lihtne - söö vähem, kui sa kulutad ja keharasvad kaovad. Lihtne aritmeetika.

Kalorite lugemist laitev seltskond peab aga kalorite lugemist iganenuks. Nende arust ei ole kvaliteetsest toidust võimalik üle süüa. Rasvad ja valgud täidavad kõhu enne, kui on suudetud endale liigselt toitu sisse kühveldada. Lisaks sellele paraneb kvaliteetse toiduga sinu insuliinitundlikkus, mis muudab kehal raskemaks rasvavarude täiendamise. Insuliinitundlikkusest oleme ka varem kirjutanud.

Kas siin on tõesti veel midagi peidus?

Selles mõttes olen nõus, et teoorias on kalorid sisse vs kalorid välja vettpidav, aga päriselus võiks siia mõne mõõte tõesti juurde tuua. Nagu toidu kvaliteet ja üleüldine toitainete tasakaal, mis tagab hea enesetunde, täis kõhu ning parandab meie keha ka hormonaalsel tasandil (kasvõi eespool mainitud insuliinitundlikkus).

Aga tekib küsimus, kumb on siis tähtsam - kas kalorite lugemine või lootmine, et keha suudab ise pidurit panna hetkel, kui toitu hakkab juba ülemäära saama?

Kas tõesti on võimalik rasva põletata ilma üldse kaloreid ja toiduportse jälgimata?

Enda ja paljude teiste näitel tunnistan ausalt, et ma ei ole selles 100% kindel. Ma ei usu, et keha suudab panna õigel hetkel pidurit. Isegi siis, kui oled igas mõttes terve, tahab sinu keha vaikimisi ikkagi rohkem. Oleme sellest ka varem kirjutanud, et kehale meeldib olla ülekaaluline. Mine tea, millal toit ära võetakse.

2 in 1

Arvan, et parim lahendus on läheneda teemale optimaalselt ja panna nende kahe koolkonna teooriad kokku ehk võtta kasutusele kõik viisid, mis aitavad parandada keha insuliinitundlikkust, ent samas hoida silma peal ka toidu kogustel. Ei pääse me üle ega ümber oma toiduportsude jälgimisest ning sama tähtis on jälgida ka suhu mineva toidu kvaliteeti.