Fitlap alustas koostööd Maks ja Moorits lihatööstusega

Meil on äärmiselt hea meel teavitada sind meie järjekordsest koostööst. Fitlap.ee soovitab sildi on saanud Maks ja Moorits lihatööstuse delikatesshakklihad.

Kõik hakklihad ei ole võrdsed. Mõni kohe on parem kui teine. Maks ja Mooritsa hakkliha puhul oleme kindlad, et hinna soodsamaks muutmise nimel ei ole sinna lisatud suures koguses rasva. Tegemist on kõrge valgu- ja madala rasvasisaldusega hakklihaga. Olgem ausad, hakkliha ostes võid sa ikka väga tihti alt minna.

Jälgi rasva protsenti

Soovitan hakklihade juures jälgida rasva protsenti. Mida kõrgem on rasva protsent, seda rohkem on lihale lisatud rasva/pekki. Ja see toob ka hinna alla. Pekk ju ei maksa. Kuigi arvad, et said soodsamalt, siis tegelikult see nii ei ole. Kui rasvaprotsent jääb 6-10% juurde, võid olla kindel, et tegu on hea tootega.

Maks ja Moorits delikatesshakkliha koostis

Maks ja Mooritsa delikatesshakkliha on 100% kodumaine ning selles on 50% sealiha ning 50% veiseliha.

100 g tootes keskmiselt:

  • energiat 640 kJ/ 154 kcal
  • rasvu 8 g (sh küllastunud rasvhappeid 4 g)
  • süsivesikuid 0 g (sh suhkruid 0 g)
  • valke 20 g, soola 0,14 g.

Maks ja Mooritsa delikatesshakkliha on pärjatud Põllumajandus-Kaubanduskojalt Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärgiga, mis antakse ainult kõrge kvaliteediga 100% kodumaist päritolu toorainega toidutoodetele.

Meie koostöö alguse pühitseks sisse ühe mõnusa hamburgeriretseptiga.

Hamburger sinihallitusjuustu ja õunasalatiga

Vaja läheb:

  • 80 g Maks ja Moorits delikatesshakkliha (8% rasva)
  • 70 g (kaks viilu) Eesti Leivatööstuse Terviseleiba peediga
  • 13 g sinihallitusjuustu (rasva 27%)
  • 90 g õuna
  • 2 tl oliiviõli
  • Paar peotäit salatimixi (rukola, lollo, lehtsinep, punase peedivõrsed, tatsold, mangold, mizuna)
  • Maitseks meresoola, punase veini äädikat, pipart

Valmistamine:

  • Lõika õun õhukesteks viiludeks ja sega rohelise salatiga läbi.
  • Nirista peale tilk õli ning punase veiniäädikat. Maitsesta soolaga. Sega läbi.
  • Vormi hakklihast mõnus päts. Jälgi, et see oleks leivaviilust natuke suurem, sest see tõmbab praadides kokku. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Prae pannil tilgas õlis kuldpruuniks.
  • Kui hakklihapäts on pruun, viska pannile leib ja prae mõlemalt poolt oliiviõlisegus pruuniks.
  • Tõsta leib pannilt ning viska pannile sulama sinihallitusjuust.
  • Veereta hakklihapätsi sulanud sinihallitusjuustus.
  • Tõsta alumine leivapool taldrikule, tõsta peale natukene viilutatud õuna ning rohelist salatit.
  • Seejärel sinihallitusjuustune hakklihapäts, mille peale jälle pirni ning rohelist salatit.
  • Kõige peale tõsta leib, millega võiksid pannilt kõik sinihallitusjuustutükid veel ära korjata. Lihtsalt lase leivaviiluga üle panni.
  • Kui kogu salat ja õun burgeri vahele ära ei mahu, söö seda lihtsalt salatiks kõrvale.
  • Head isu.