Sefiiritort keedukreemi ja vaarikatega

Sefiiritort keedukreemi ja vaarikatega

Toiduained

  • Piim, pastöriseeritud (rasva 4%)

    (1 kl) 200g

  • Muna (M suurus)

    (2 tk) 80g

  • Jahu, kaerajahu täistera

    (2.5 spl) 25g

  • Jahu, riisijahu

    (0.4 spl) 10g

  • Vaarikad, värsked või külmutatud

    (0.3 kl) 55g

Valmistamine

  • Tegemist on paljude poolt armastatud Inga Kaljuse loodud retseptiga! Selleks, et kook hästi õnnestuks, soovitame teha vähemalt 4 kogust korraga.
  • Biskviidi tegemiseks vahusta pool munade kogusest steviaga, lisa kaerajahu, sega ettevaatlikult.
  • Vala vormi ja küpseta 200 kraadi juures, kuni hambatikk jääb sissetorgates puhtaks. Jahuta ja lõika 3 kihiks.
  • Keedukreemi valmistamiseks eralda ülejäänud muna kogusest munakollased ja vahusta steviaga heledaks vahuks, lisa riisijahu, vahusta veel.
  • Vala piim kastrulisse ja pane pliidile soojenema, lisa vähehaaval munasegu pidevalt hoogsalt segades. Kuumuta paksenemiseni. Ära keeda!
  • Lisa keedukreemile vanilje ja soovi korral safranit ning jahuta.
  • Sefiiri valmistamiseks vahusta ülejäänud munavalged. Keeda vesi (4 portsu kohta 250 ml) steviaga siirupiks ning lisa lõpus veidi sidrunihapet.
  • Nirista siirup munavalgevahule pidevalt vahustades (ca 10 min). Paisuta ja sulata želatiin (4 portsu kohta 2 lehte) ning lisa samuti munavalgevahule pidevalt segades.
  • Määri esimesele biskviidipõhjale keedukreem, aseta peale marjad. Korda järgmise kihiga sama tegevust.
  • Viimasele kihile määri õhuke kiht kreemi ja pritsi peale sefiir. Kaunista marjadega.
Loading...

Lae alla Fitlap toitumiskava äpp IOS või Android telefoni jaoks