Vegan supp vs kõigesööja supp

Vegan supp vs kõigesööja supp

Oled ehk pannud tähele, et oleme usinalt täiendanud ka veganitele mõeldud toitumiskava? Valikusse on lisandunud terve rida hommikuputrusid, suppe kui ka praade.

Kuidas teeme suppi nii veganile kui ka kõigesööjale? Mis on need põhimõtted?

Tegelikult ei erine veganile mõeldud supp sugugi meeletult supist, mis on mõeldud neile, kes söövad ka liha. Üldiselt on arvamus, et veganil on raskem leida valke sisaldavaid toiduaineid. See võib nii olla, aga ei pruugi. Veganile mõeldud valguallikaid on päris erinevaid. Tänases retseptis kasutan selleks tofut. Süsivesikuallikad on mõlemale samad. Selleks, et ka "tasa teha" kanas asuvaid rasvu, lisan vegani supile natuke rohkem oliiviõli. Võib lisada ka seemneid. Kusjuures kõrvitsaseemnetes on ka päris palju valku.

Täna panime joonele kaks suppi - vegan supi ja kõigesööja supi.

Vegani supp - Kõrvitsa-porgandipüreesupp krõbeda tofuga (vegan)

Vaja läheb:

  • 170 g tofut
  • 5 keskmist porgandit
  • 11 g oliiviõli, 3.7 tl
  • 5 peotäit kõrvitsat
  • 1 küüslauguküüs (valikuline)
  • pool sibulat (valikuline)
  • 1 peotäis salatimixi (rukola, lollo, lehtsinep, punase peedivõrsed, tatsold, mangold, mizuna)

Valmistamine:

  • Koori kõrvits, porgandid, küüslauk ja sibul ning tükelda.
  • Pane potti ning vala peale vesi.
  • Vala vett nii palju, et köögiviljad oleksid kaetud.
  • Keeda köögiviljad pehmeks, kurna ning aseta kaussi.
  • Jälgi, et keeduvedelik jääks kindlasti alles.
  • Püreeri köögiviljad saumikseriga lisades järk-järgult kuuma keeduvett.
  • Vett lisa täpselt nii palju, kui paksu püreesuppi soovid.
  • Maitsesta soolaga ja meelepäraste ürtidega.
  • Valguallikaks prae pannil tofut tilgas õlis.
  • Serveerides tõsta praetud tofutükid püreesupile ning kaunista rohelise salatiga.

Kõigesööja supp - Kõrvitsa-porgandipüreesupp kanaga

Vaja läheb:

  • 120 g kana kintsuliha kondita (nahata), 90 g valmis
  • 4 keskmist porgandit
  • 30 g philadelphia toorjuustu (rasva 21,5%), 3 tl
  • 5 peotäit kõrvitsat
  • 3 g oliiviõli, 1 tl
  • 1 küüslauguküüs (valikuline)
  • pool sibulat (valikuline)
  • 1 peotäis salatimixi (rukola, lollo, lehtsinep, punase peedivõrsed, tatsold, mangold, mizuna)

Valmistamine:

  • Koori kõrvits, porgandid, küüslauk ja sibul ning tükelda.
  • Pane potti ning vala peale vesi.
  • Vala vett nii palju, et köögiviljad oleksid kaetud.
  • Keeda köögiviljad pehmeks, kurna ning aseta kaussi.
  • Lisa ka toorjuust.
  • Jälgi, et keeduvedelik jääks kindlasti alles.
  • Püreeri köögiviljad saumikseriga lisades järk-järgult kuuma keeduvett.
  • Vett lisa täpselt nii palju, kui paksu püreesuppi soovid.
  • Maitsesta soolaga.
  • Valguallikaks prae kanakintsuliha tilgas õlis.
  • Serveerides tõsta kanatükid püreesupile ning kaunista rohelise salatiga.

Nagu näed, siis erinevus on suhteliselt väike. Ja kui pereliikmed peaksid olema juhtumisi erinevate toidueelistustega, siis on see kõik lihtsasti tehtav. Erinevad on vaid paar toiduainet.

Head isu!

Kommentaarid

Uuemad enne

Kommentaarid puuduvad.

Lae alla Fitlap toitumiskava äpp IOS või Android telefoni jaoks

Google play
App store