Vitamiine saame köögiviljadest, kuid kas ka külmutatud köögiviljad sisaldavad vitamiine? Hetkel on just selline hooaeg, kus vajame ohtralt vitamiine, kuid poes olevad köögiviljad pole just kõige parema kvaliteedi ja hinnaga. Meil on Sulle edastada salainfot - just sellisel hooajal on mõistlik otsida vitamiine külmtoodete letist.

Lükkame ümber 2 enim levinud müüti seoses külmutatud köögiviljadega

  1. Külmutatud tooted pole nii vitamiinirohked kui värsked (müüt)

    Selleks, et poodi jõuaks värsked puu- ja köögiviljad korjatakse need enne küpsemist, sest enamasti on vaja läbida ka pikk transporditee poodi. Värsked puu- ja köögiviljad sisaldavad rohkem vitamiine ainult sel hetkel, kui neid korjatakse, transpordi käigus kaotavad viljad väga palju vitamiine.

  2. Kõik külmutatud juurviljad või marjad sisaldavad kindlasti lisasäilitusaineid ja värvaineid (müüt)

    Poelettidel olevad Härmavilja köögivilja- või marjasegud ei sisalda lisasäilitusaineid ega värvaineid.

Varu julgelt endale vitamiine külmtoodete letist, sest külmutades ei kaota viljad vitamiine, vaid need talletatakse. Kusjuures külmutatud viljad on korjatud just sellel ajal, kui need on kõige küpsemad, seega saad kindlasti oma päevase vitamiini vajaduse täidetud.

Lisaks sellele pean tõdema, et kasutan ise ka väga palju mugavuse pärast just külmutatud köögivilju, sest jääb ära tüütu koorimine ja hakkimine. Minu meelest parim on veel asja juures see, et valikut on nii palju ja ei pea ostma mitu kilogrammi erinevaid juurvilju koju, sest poes on juba erinevad köögiviljasegud müügil.

Selle teema lõpetuseks sobib väga hästi tutvustada ka Härmavilja uut köögiviljasegu Tervist!, mis on tõsiselt maitsev! Kui Sul on kiire päev tulemas, siis soovitan kindlasti proovida. Uue köögiviljasegu koostisesse kuuluvad porgand, kollane porgand, brokoli ja rooma aeduba. Jagan Sinuga ka ühte imelihtsat retsepti.

Koorene kanapada (375 kcal)
*sobilik keskmisele kaalulangetavale naisele

Vaja läheb:
90g broileri kintsuliha kondita (nahata) 90g
285g köögiviljasegu Tervist!
100g kartulit
20g kohvikoort (rasva 10%)
20g sibulat
3g oliiviõli

Valmista nii:

  • Koori sibul, küüslauk ja kartul.
  • Haki sibul ja küüslauk ning pruunista poti põhjas õlis.
  • Tükelda kana kintsuliha ja lisa potti. Pruunista.
  • Lisa tükeldatud kartul ja köögiviljasegu, soovi korral lisa tilgake vett.
  • Maitsesta soola ja pipraga.
  • Hauta kuni köögiviljad valmis.
  • Lisa kohvikoor ja lase korraks keema.
  • Serveerides raputa soovi korral peale maitserohelist.

PS! Anna kommentaaridesse märku, kas Sina kasutada külmutatud köögivilju või marju.

Loe ka blogipostitust teemal "Miks me vajame vitamiine ja kust neid saada?"