Tere ilusat päeva!

Suvi jätkub ja nüüdsest alates minu igapäevane naistepäev samuti. Ma tõesti naudin hommikusi jogurteid ja putrusid. No stress!

Selle nädala jooksul teen tasa siis need trennid mis puhkuse ajal ära jäetud sai. Ah sa mait, kus on ikka minek sellega! Mäletate ehk mu kevadist nutulaulu, et pingutad ja punnitad aasta otsa aga treenerilt saad ikka ainult vastu päid-jalgu? Trenni tegemise isu oli üsna maas.

Tänaseks on pilt natuke teine. Märkimisväärne muudatus on, et märkusi saab küll (ja eks näen ise ka, kui jama välja tuleb) aga üldplaanis saan kiita. Tegelikult see ikka innustab küll ja kohe tugevasti. Tahaks alati tagasi tulla. Teine suur muudatus (ja see on minu jaoks tõesti hiiglaslik muutus), et olen üks tase kõrgemale jõudnud. Ma ei ole kindel, et olen seda päriselt väärt ja mulle tundub, et ma vaaaaevu-vaaaevu küündin sinnani aga tõstetud mind on. Sellepärast pean siis topelt pingutama, et selles tasemes kuidagi püsida ja üritada sellega kohaneda, arenemisest rääkimata. Vahel on mul lihtsalt hirm, päris õudne on harjutusi sooritada sellise energiaga. Aga eks sealt tuleb see adrenaliinilaks, mis peale trenni su läbimärja särgi heaks kiidab ja ülirahuleleva enesetunde tekitab. Trennis pead igal hetkel olema tasemel ja mõtlema kõigi turvalisuse peale ette ja taha. Tunnen end justkui oleksin jalgratta mootorratta vastu vahetanud. Täna siis jälle trenn, sel nädalal lausa iga päev ja järgmine nädal samuti. Eks lihased veidi annavad tunda ka. Kui väga hulluks läheb, tuleb saun ja bambusviht appi võtta.  Tundub, et lihas kasvab ka praegu, paarisaja grammi osas kaal seisab. Ei kurda selle üle. Kasvagu peale, pärast on rohkem lihast, mis jällegi kulutab rasva.

Paar päeva tagasi valmistasin seasinki. Ise söön seda minimaalselt aga mu mehepojad ju tahavad jõusööta. Võtsin 2 kg liha, keerasin selle singivormi ja panin keema, pärast jahtuma.

Päris hea tuli. Nüüd on plaanis teha kanahakkliha ja sellest kanakotlette, kanasinki ja kanaviinereid. Ausalt öelda, mulle poest saadav kanasink üldse ei meeldi. Sisaldab siiski mingeid konservante ja ei tea mis E-aineid. Struktuur on ka selline… nõrk, ütleme nii. Hakklihamasinat tunnevad kõik perenaised, iseasi kas kõigil see on või kas seda kasutatakse.

Meie pidasime mõtekaks siiski see koju soetada, sest tahaks normaalset kanaviinerit, kanasinki ja kõike sellist. Varsti läheb see asjapult proovimisele. Vähemalt sa tead täpselt, mida sa sinna toidu sisse paned ja julged süüa. Meie pere ei mäleta enam vorsti maitsetki, sest me ei taha poe omi osta. Ma olen üsna veendunud, et tuleb ka palju odavam. Multikeetja (moodsa nimega) „multifunktsionaalne toiduvalmistaja“ hoolitseb selle eest, et see kõik oleks õigeks ajaks valmis.

Sellest saab lugeda siit:

https://www.fitlap.ee/blogi/kasutaja/ycvirul/tana-on-naistepaev/

Ja olgu see rasva protsent siis mis ta on, saab ju vaadata kas tegid rinnatükist, jalgadest või kõigest segamini. Ikkagi kana. 

Teate ju seda pruuni riisi, mis keeb väga kaua? Täna ma eksperimenteerin sellega. Vaatan kui hästi multikeetja temaga toime tuleb. Eks pärast annan teada ka. Juurde tahaks teha kotlette ja eksperimenteerimisele lähevad need kurikuulsad Fitlapi kotletid, mis ei taha hästi koos püsida (sest muna ju ei ole). Ilmselt panen need aurutajale aga võibolla küpsetan potipõhjas. Väljakutseid peab olema, muidu on elu igav. Omast arust ei ole ma nagu üldse süüa teinud aga külmkapis toitu ikka jagub. See on küll midagi täiesti uut. Eile näiteks (ei tea küll millal?) tegin 5 liitrit kanasuppi. Kuidas see valmis on väga uduselt meeles. Mäletan, et hakkisin köögivilju ja sellega asi lõppeski. Järgmine etapp, mida mäletan, oli kui tõstsin juba valmis suppi purkidesse ja külmkappi. Hea nädal aega võtta (hüvasti purigsupid for good).

Salatite jaoks soetasin Nicer Dicer lõikuri.

Ma tean, et seda kirutakse kui väga ebakvaliteetset asja. Ma siiski võtsin vaevaks tutvuda selle riistapuu hingeeluga, et minuga ei juhtuks nii nagu paljudega kel see asjandus lihtsalt katki on läinud. Selgub, et ainus millega ta hakkama ei saa, on toores porgand. Aga no see pole eriti raske võtta lõikelaud ja see porgand juppideks siblida. Tavaliselt kasutatakse roogades 1-5 porgandit, no kas me tõesti ei saa selle hakkimisega hakkama? Vähe ju. Kõige muuga, juust, suvikõrvits, toores kartul, sink, paprika jne jne… tuleb see lõikur ilusti toime. Ainult sa pead õige asja panema õige lõikaja osa peale. Pole ime, et su lõikur läheb katki kui sa üritad toorest kartulit läbi küüslauguviilutaja suruda. Seega, kasutusjuhendid ei ole ilmaasjata välja mõeldud. Toorest peeti ka te vaevalt riivima hakkate üldse. Muidugi on olemas ka köögikombain aga te ju teate, et need on tavaliselt suured, kohmakad ja vähese salatimaterjali hakkimiseks ei ole mõtet seda üldse välja võttagi, sest lõppkokkuvõttes pesed sa rohkem kui lõigud. Nicer Dicer’ga on vähe loputamist. Tõsi, nagu iga lõikuriga, peab olema ettevaatlik, et näppe ei lõigu pesemisel – ikka vaata kummal pool terad on ja lapsele küll sellist asja kätte ei või anda. Saad panna muidugi nõudepesumasinasse aga kui tahad samal päeval veel kasutada siis pole see asjakohane.

Kui ma siis õhtul hüppasin trenni, jätsin mehele väikese kirjakese, et töölt tulles võta seda ja toda. Kõik söödi isuga ära ja nii nagu mina ei jõua oma kallist imevidinat ära kiita, ei jõua tema oma naist ära kiita. Kõik pidi hüper-super-mega ja ekstra olema. Aga mina ei jõua kaasat ära kiita, et ta ikka panustab asjade arengusse mitte ainult kodunt väljaspool. ;)

Kuna meil on trennis traditsioon, et kukkuja toob alati tordi (aeg-ajalt ikka kõigil juhtub) siis oli juba kaua aega tagasi antud lubadus, et toon mingi küpsetise. Sellega oli väga kiire ja ma ei viitsiks nagunii pliidi ääres higistada. Vanasti ma lihtsalt läksin poodi ja ostsin ära selle neetud tordi. Aga nüüd ma segasin koogi koostised kokku ja panin masinasse. Kui trenni hakkasin minema oli see kenasti valmis. Jällegi toimus see juskui unes – kus mina küll sel ajal olin? Raudpolt, et igal pool mujal, ainult mitte ahju juures.

Ja nüüd antigi märku, et riis on valmis. Peaks minema uurima. Kui viitsin. Ikkagi naistepäev. ;)

 

Ilusaid suviseid päevi teile!