Tere!

August käes ja varsti on algamas talvevarude soetamise aeg. Minusugusel vanaaja inimesel harjumus talveks ikka üht-teist talveks keldrisse ja puukuuri valmis varuda. Kaks kõige olulisemat asja, mis peab ikka olemas olema, on küttepuud kuuri all ja talvekartul keldris. Küttepuud on muidugi ammu olemas ikka paariaastase tagavaraga, nagu ma korra juba kirjutanud olen, et puuriit on pensionäri parim sõber - annab talvel sooja ja parajat füüsilist liigutamistki. Puud tuleb ikka juba varakevadel valmis varuda, et saada soodsamat hinda ja suvejooksul ka kuivavad õues, et sügiseks saab varju alla tassida.Talvekartulid on Võrumaalt tuttava talumehe käest tellitud. Sealt oleme juba palju aastaid oma kartulid ostnud, ikkagi kindel kaup. Nüüd olles oma toitumisharjumusi muutnud ja jälgides FitLapi toitumiskava on oluline ka marjade ja muu külmutatud kraamigi olemasolu. Aias on küll olemas marjapõõsad aga saak jäi tänavu küll kesiseks. Talveks varuda polnud nagu eriti midagi, hea seegi, et igapäevasteks vajadusteks sai aiast ühte-teist võtta ja saab veelgi. Õnneks oli eelmisel aastal korralik marjasaak, nii et midagi jäi isegi üle selleks talveks. Eelmisel aastal jätkus oma aia õunu lausa uue aastani kuid tänavu seda rõõmu küll loota pole. Õunapuude otsas ainult mõned õunad ja seda isegi mitte kõigil puudel. Aga mis teha, aastad pole ju vennad. Eks siis turg ja pood aitavad.

Porgandeid saab küll õnneks juba oma peenralt noppida aga kurkidega ka sel aastal pisut kesised lood. Meil on küll kurgid nii avamaal kui ka mõned taimed kasvuhoones aga saaki hakkas õuest enne saama kui varju alt ja kui ühes oma eelmistest postitustest kirjutasin, et olen oma kurkidest talvevarudki saanud sisse teha, siis sel aastal kisub asi kahtlaseks. Kurk ju vabavara ja seda saaks süüa koguaeg toidulisaks salatina, kui aga jaguks.  Tore oleks FitLapi kavajärgsetes toitudes omatehtud lubatud koostisega hoidiseid kasutada.  Kuidas selle kurkide sissetegemisega asjad sujuvad, sellest ehk homses postituses.

Kirjutamiseni!