Tere!

 

Täna siis see päev, kui tegin oma Multikeetjaga teise katsetuse. Kuna täna on laste külastuspäev, siis vaja jälle suurem potitäis toitu valmis vaaritada. Hommikul ärkasin nagu ikka suhteliselt vara ja tuli kohe pliidi alla, et tuppa sooja saada ja ühtlasi oma kodusest Coopi poest valmis varutud sea välisfilee pannil ära pruunistada. Eile õhtul tuli meile ka üks lapselaps külla ja jäi ööseks. Veel viimased päevad ju kui saab vabalt võtta ja hommikul kauem magada. Teismeline neiu on selle suvega minust juba pikemaks kasvanud, seega nüüd juba 2 lapselast minust pikemad. Viskas nalja, et vanaema, sa oled selle paari kuuga nii väikeseks jäänud. Aga õnneks mitte pikkuselt, vaid laiuselt küll ja lapsed kasvavad nii kiiresti pikaks, nii et minu 165 cm löödud.

Hommikul kui külaline sai kella 10 paiku jalgrattaga kodupoole minema saadetud, sest pidi olema kella poole kaheteistkümneks kodulähedal trennis, läksin õue toimetama. Taat sai küll peale pikka ilusa ilma ootamist muru niidetud, aga minu ülesandeks on peenra servad ja aiaääred akumurukääridega üle käia. See tehtud, vaatasin veel aias ringi ja märkasin, et humalakäbid juba osaliselt suured, et vaja ära korjata.

Kas keegi teab, mis on Eestimaal kõige kiiremini kasvav taim? No arvan, et teate ja eelnevas jutus oli vastus sees. Meie aias kasvab ta vana ploomipuu otsas ja taat on nööri sealt vedanud teise puu oksa külge, mida mööda seee taimekene aga põrutab kasvada.

Ei tea, miks on nii, aga mida vanemaks saad, seda kiiremine päevad mööduvad. Juba oligi käes lõunaaeg, kõht eilsest juustusest lillkapsavormist puuviljasalatiga täis söödud, tasapisi õhtusööki ette valmistama. Liha juba potis, valmis, siis sibul, kapsas, kaalikas, küüslauk ja natuke kartulit mahtus ka. Kuna sööjaid palju, siis osad kartulid tuli eraldi juurde keeta. Vaatasin retseptist, et porgandit saab asendada kaalikaga ja võib isegi mõni gramm rohkem olla, seega panin ka kaalikat sisse. Ja siis kella viie ajal tuli tõehetk. Kas kõik on pehme ja kuidas maitseb?

Mm, suu jooksis lausa vett ja ruttu proovima. Esimese asjana huvitas mind, kas porgandid on pehmed, kuna need said olla 45 minutit aurutusnõus. Ja siis tahtsin ka veel teada kas keedetud ja toore porgandi kaal on sama. Selleks valisin ühe 88 g kaaluva erilise kujuga porgandi, et valmis kujul uuesti kaaluda - 5 g oli kergemaks läinud, s.t. kaalus 83 g. Alguses panin kõik potti, välja arvatud porgand ja kartul ja lasin 40 min. olla, et kapsad allapoole vajuksid. Siis mahtusid ka osad kartulid potti ja porgandid aurutusrestiga peale ning masin veel 45 minutiks hautamisrežiimile. Seega kokku 1 t ja 25 min. ja siis lülitus masin ise soojendusrežiimile. Tulemus paistab siin. Kõrval aurutusrestiga poti pealt äratõstetud porgandid.

Kõik toiduained olid pehmed ja midagi sodiks polnud keenud. Ainult et vedelikku ehk oleks võinud natuke vähem panna aga iseenesest see leem on ka superhea maitsega, et lusikaga ära süüa. Liha täiesti pehme, ühesõnaga maitses kõigile ja mina olen hetke seisuga oma ostuga väga rahul. Alguse kohta väga hea tulemus. Peab veel erinevate toitudega katsetama. Järgmine kord siis peaks proovima ka praadimisrežiimi. Kui see tehtud, eks siis jälle kirjutan.

 

Kena päeva!