Tere!

Nagu ma eelmises postituses juba kirjutasin, juhtus minuga selline aps, et sain endalegi ootmatult Multikeetja omanikuks. Kodunt välja minnes polnud mingit ostuplaani aga tagasi tulin uue asjaga. Taat on meil juba sellega harjunud, et minuga aeg-ajalt nii juhtub, et tulen koju mingi uue tehnikavidinaga ja siis läheb lahti jälle uue riiuliu meisterdamine või mööbli ümbertõstmine. Vanasti ta ikka protestis, et läheb aega ja peab mõtlema jne. Nüüd on aastatega mind niipalju tundma õppinud, et ega ma enne rahu saa, kui asi tehtud. Oleme nagu kaks sõpra Robby ja Bobby ning teeme kõike koos. Nii ka seekord, taaskasutusest kööki uus riiul taastatud ja kõik paigas, ning mis siis muud kui hakka aga keetma. Plaanisin lõunaks kanasupi täisteranuudlitega, et katsetuseks lihtsama toiduga massin ära proovida. Ilmad juba sellised, et meil kütteperiood alanud, seega hommikuti väike tuli pliidi alla et soe õhk tuppa saaks. Ühtlasi oli hea ka kanaliha pannil ära pruunistada ja Multikeetjasse valmis panna.

Ennelõunal ka ülejäänud toiduained potti ja juhe seina ning programmi valima. Lugesin kasutusjuhendist, et on olemas vaikimisi seadistatud toiduvalmistamisrežiimid. Vajutasin siis menüü nuppu ja edasi üritasin minna supi valmistamise programmile. Aga vajuta mis sa vajutad, no ei lähe mitte see õige tuluke põlema. Sain juba pisut kurjakski.

Aga kellega sa ikka siin kurjustad, ikka iseendaga. Sellepeale meenus mulle aeg mõnikümmend aastat tagasi, kui tööjuures hakkasid esimesed arvutid kasutusse tulema ja sai arvutitööga tutvust tehtud. Vahel oli tunne, et küll see arvuti on ikka loll, et ma ei teinud ju midagi valesti ja kogu tekst läks kaduma. Aga mingil hetkel jõudis kohale teadmine, et mitte arvuti pole rumal, vaid hoopis arvutikasutaja on kogenematu ja peab veel palju õppima.

Nii ka selle keetjaga,  tuli panna prillid ninale ning juhend ette ja ikka rida-realt korralikult läbi lugeda. Nii ma selle supi tegemise valikunigi jõudsin ja sealt edasi sai veel valida kas aeglane või kiire valmistamine. Aeglase keetmisega oleks kulunud mitu tundi, ma valisin kiire ja sain 30 minutiga hakkama. Veel on ka võimalik ise paika panna nii temperatuur kui ka toidu valmimise aeg ja kui toidu valmistamiseks ettenähtud aeg läbi saab, siis lülitub keetja ise režiimile, mis hoiab toidu soojas.

Sel ajal kui supp kees, sain ma teha õues muid toimetusi. Täna oli hea ilusat ilma ära kasutada ja mitu masinatäit pesu pesta ning õue kuivama viia. Sai ka aias ringi vaadata ja mõned lilleseemned juba korjata ja kuivama panna. Kui lõuna käes, läksime suure huviga tuppa vaatama, mis sellest supist siis ka välja tuli. Tegin kaane lahti ja vastu tulid imehead lõhnad ning kõik oli ilusti pehmeks keenud ja maitses ka hästi. Kuna tegin 4-kordse koguse, siis jätkus ka taadile. Pakkusin talle veel juurde, et ikkagi meesterahvas vajab rohkem toitu. Aga juurde ta ei soovinudki, kõrvale võttis vaid rukkileiba ja kõht sai täis. Seega jäi veel 2 portsjonit suppi teiseks söögikorraks. Kuna kohe unustasin oma toidust pildi tegemata, siis siin fotol on järelejäänud supp kaheks portsuks eraldi kaalutuna.

Kuna ilm lubab väljas toimetada, on täna selline mõnusalt tegus pühapäev. Kasutame juhust, mine tea kauaks ilmataat meile seda rõõmu pakub. Nii et kõik, kellel vähegi võimalik, õue.

 

Kena suvelõpu nautimist!