Toitumiskava 3 päevaks tasuta! Liitu kohe!
Sulge

Juuli jutud. Nii vaikseks kõik on jäänud….

Tere!

 

Mõnus suvi kestab täie  hooga. Tundub, et staažikam FitLapi rahvas  on läinud rannamõnusid nautima, peale mõne üksiku erandi (pean silmas ennast, sest päike ja ujumine on minu jaoks kahjuks keelatud asjad). Hetkel käib elu hoopis toas, kus päevad otsa huugavad jahutussüsteemid, või siis õues vilus ja seda enamasti kas varahommikul või õhtul. Aga ilusatest ilmadest tunnen ikkagi rõõmu, suvi on üks paganama tore aeg. Hommikul ei pea mõtlema, mida täna selga panna, sest polegi eriti midagi vaja, niigi on liiga soe olla. Õnneks sai sel nädalal ka vannitoakatastroof, millest eelmisel korral kirjutasin, likvideeritud. Tänu noortele uus lagi pea kohal ja küll on ikka mõnus oma kodus veega sulistada.  Katsu sa selliste ilmadega ilma duši all käimata elada, õnneks suvine aeg ja hädast aitasid välja muidugi soe ilm ja kaevuvesi. Pensionäri suurem töö on hetkel kaks korda päevas aias kastekannuga asjatamine, sest kurgid-tomatid-lilled sureksid ilma lisaveeta janusse.  Suur üllataja alati õitsev Begoonia, mis talve keldris üle elas, on hetkel nii ilusaks ja võimsaks läinud, nii et talveks rändab ta jällegi keldrisse kevadet ootama, hetkel aga rõõmustab oma õiterohkusega silma.

Aga mõnus on ikka oma aiast toidulauale lisa saada, hetkel suvikõrvitsad, kurgid, marjad ja juba tomatidki omast käest võtta. Ja mis eriti hea, et ka mahakukkunud õunad sünnivad juba süüa. Hetkel sobib söömiseks Valge klaar aga kohe-kohe kõlbab ka Kudrenett õun. Vaene vana puukene on sel aastal õunu nii täis, et tuli oksad igaks juhuks ära toestada, et õunte raskuse all ära ei murduks. See vanaaegne õun on üks minu suurtest lemmikutest.

Nädal aega oleme saanud oma aia kurke salatiks süüa ja niisama krõbistada aga täna said esimesed kurgid talveks  purki pandud.

Mulle isiklikult maitsevad hapukurgid rohkem kui marineeritud, neid teen ma tavaliselt rohkem. Nüüd peavad need kurgid umbes kolm päeva soojas köögis hapnema,  siis tuleb soolvesi läbi kuumutada, kaaned kinni panna ja talveks keldrisse viia, et saaks siinsetes kavakohastes retseptides kasutada. Loodan, et nii ilusate ilmadega jagub kurke veel nii hapendamiseks kui ka marineerimiseks.

Täna on mul ka väike tähtpäev, nimelt täna kaks aastat tagasi 23. juulil 2016.a.  alustasin FitLapi toitudega katsetamist, seda küll veel ilma kavaga liitumiseta. Proovisin siinseid  toite ja need hakkasid niivõrd meeldima, et nädala pärast tegin endale aastase liitumise, siin ma olen tänase päevani ja oma otsust pole kordagi tulnud kahetseda, FitLap on saanud elustiiliks. Hetkel on mul veel üle aasta kasutusaega ja käesolev postitus on saja kaheteistkümnes, mis tähendab, et olen oma blogipostitustega teeninud 112 päeva kasutusaega, mida ma alustades küll ei osanud arvata. Olin kindlal seisukohal, et minust küll siin kirjutajat ei saa, aga nagu elu näitab, et ära iial ütle iial. Läheb nädalake mööda ja juba hakkavad sõrmed sügelema, et võiks midagi kirja panna ja loodan, et suve edenedes kuuleb siin  rohkem ka nn. “vanadest tegijatest”. Seniks aga elame veel ja….

 

…ilusat suve jätku!



Kui artikkel meeldis, siis palun jaga seda!

Personaalne toitumiskava!


Saad ka edaspidi süüa tavalisi ja kiiresti valmivaid toite. Alusta kohe!

Vali periood

Vali maksemeetod