Tere!

 

Ei jõudnudki eile siia oma (virtuaal)sõpru tervitama, teen siis seda täna takka järgi ja soovin lihtsalt ilusat päeva ja järgnevat kena suusanädalavahetust. Päike teeb meele rõõmsaks ja paneb juba vaikselt kevadele mõtlema. Tahaks ikka sel suvel saada ka oma aia rohelist kraami ja kurki-tomatit. See ostetud kraam väga ei isuta, aga praegu tuleb  sellega leppida. Nädal tagasi said ka talveks varutud koduõunad otsa, tuleb hakata rõhuma marjadele, mida külmikus veel piisavalt. Neid õunu oli ikka väga hea võtta. Sügisel taat varus kõvasti oma hommikustel rattaretkedel  talveõunu, mis memmekesed olid pannud aia äärde kasti, sildike juures, et siit võib võtta.

Nooremad siin annavad oma virkusega silmad ette, nii et peab ise ka hoolas olema ja õigel ajal marju sulama võtma, muidu lõpeb jälle  asi sellega, et kui söögiaeg käes, siis kõik külmunud ja läheb poekraam loosi.  Arutlesite siin, palju kulub kava jälgides raha toidule. Mul ka tekkis uudishimu ja võtsin oma targa märkmiku välja, kuhu olen oma viimaste aastate (alates pensionile jäämisest) tulud-kulud poetšekkide järgi kuluartiklite kaupa kirja pannud. Viimased pool aastat muidugi kokku liitmata, aga nüüd huvi pärast tegin selle töö ära. Meie ka põhiliselt taadiga kahekesi, käib küll tihti nn. lisasuid, aga nemad ei tule kunagi tühjade kätega pensionäridele kaela peale. Kokku hoida  ma kahjuks ei oska, aga tuleb vastavalt oma võimalustele hakkama saada. Seega siis, kui pea kaks ja pool aastat tagasi FitLapiga alustasin, kulus meil keskelt läbi 300 eurot puhtalt toidukraami ostmisele. Sinna hulka ei ole arvestatud igal sügisel ostetud kartuleid ja muud (nn. majanduslikud, ravimite, meelelahutuse jne. ) kulud on eraldi. Alates 2018. aastast hakkasid kulutused vaikselt tõusma ja nüüd on toidukulud jõudnud sinna 400 euro kanti kuus meil kahele vanakesele kokku. Aga hakkama me saame ja ei virise. Lugesin ka, kui tublid toidukatsetajad te olete, ise ma tükin rutiini kinni jääma ja vahel unustama, kui palju siin on erinevaid katsetamise võimalusi. Sel nädalal olen ennast parandanud ja midagi uuemat proovinud ja ka vana head meelde tuletanud. Suure kalasõbrana ostsin soodukaga lõhet, soolasin ise ja tegin hiljem sushit, oma suurt lemmikut  siinse retsepti järgi (abivahendid kodus kõik olemas, lihtsalt kättevõtmise asi).

Täitsa nämma sai. Siin minu kahe toidukorra jagu ja taat sai ka oma portsjoni.

Toit, mida esimest korda katsetasin, on koorene nuudlisalat. Ma pole eriline pastafänn, aga ükspäev olin ostnud endale Prsimast tüki tofut ja hakkasin otsima, mida sellega teha annab ning  leidsingi selle retsepti. Frillise salatit oli ka kodus, koore asemel panin lubatud koguses avokaadot. Maitestamiseks soola, sidrunipipart ja omalt pool tilgakese sidrunimaitselist oliivi õli.

No super hea oli, nii et täna kordasin.

Veel ühe retsepti proovimisega astusin küll ämbrisse aga eks see jääb minu südametunnistusele. Hea küll oli. Ütleme nii, et paneme patutoidukorrana kirja. See oli galett hummuse ja kanalihaga. Muidu kõik ok, aga kasutasin hummust, mis prismast mulle näppu jäi. Matilda, aitähh, et tähelepanu juhtisid, et vale asi. Proovisin siin avada linki, kus hummuse tegemise õpetus, aga tahvelarvuti ei avanud seda. Praegu proovisin uuesti suures arvutis ja sain kätte. Nii et edaspidi tuleb ise teha ikka. Proovin siis ikka sama tubli olla kui Teie ja mis siis muud, kui …..

 

Päikest.