Selle retsepti idee on mu märkmikus istunud juba kaua. Nimelt on mul üks musta värvi märkmik, mis on täis arvutatud retsepte ja ideid. Minu püha retseptikogumik ;) Vahepeal juhtub aga nii, et Heikkil on nagu telepaatilised võimed ja järsku näen Fitlapis retsepti, mis ootas märkmikus oma järjekorda. Selle retseptiga tema õnneks ette ei jõudnud :D

Üks tore naine saatis mulle selle idee ka privaatselt, aga seekord oli äraütlemise asemel talle rõõm teatada, et see retsept on mul juba välja arvutatud ja vajab ainult katsetamist.

Katsetusse see läkski ja kohe esimese korraga tulid mul välja ühed parimad suvikõrvitsapannkoogid, mida olen teinud. Mõnusalt tihked ja mõnusad. Täitsid ka ilusti kõhu ära.

Annan teile paremaks õnnestumiseks paar nippi! 

  • Kasuta hästi noori ja peenikesi/väikseid suvikõrvitsaid. Need ei ole nii vesised.
  • Kasuta köögikombaini asemel riivi.
  • Pigista peale riivimist käte vahel suvikõrvitsast liigne vedelik välja. Nii tagad selle, et pannkoogid püsivad paremini koos.
  • Maitsesta hästi julgelt! Kui armastad särtsu, siis lisa kindlasti tšillit.
  • Kindlasti on pannkookide sees hea ka värske murulauk ja roheline sibul.

Vaja läheb! 

  • Kanamuna
  • Sibul
  • Suvikõrvits
  • Hapukoor (rasva 10%)
  • Juust (rasva 15%)
  • Maitsestamata jogurt (rasva 2,6% )
  • Odrajahu
  • Sool, pipar, murulauk

SAMM 1- Riivi jämedama riiviga suvikõrvits. Pigista kätega välja liigne vedelik.

SAMM 2- Sega suvikõrvitsa hulka hakitud sibul, odrajahu, muna ja riivitud juust. Maitsesta segu soola ja pipraga. 

SAMM 3- Vormi käte vahel taignast pätsikesed ja küpseta pannil mõlemalt poolt pruuniks.​

SAMM 4- Kastmeks sega kokku hapukoor ja jogurt. Soovi korral haki sisse sibulapealseid või murulauku. Maitsesta soola ja pipraga. 

SAMM 5- Valmis. Serveeri pannkoogid koos kastmega​

Teie Helena :)