Tere, mina olen Helena ja ma olen pudrusõltlane. Just nii tutvustaksin ma ennast "anonüümsete pudrusõltlaste" koosolekul. Lisaks olen ka ma veel pudrumeister, aga sõltlane eelkõige. Kui saaksin koosneksid minu päevad ainult pudrust.

Hiljuti sain ma enda köögikappi kaerakliid, ning otsustasin kohe nendest putru teha. See oli vist maailma parim otsus, sest sellel õhtul sündis mu absoluutne lemmikpuder. Kohe ausalt.
Lisaks sellele saab nt 50g'st kaerakliidest poole rohkem putru kui 50g'st kaerahelvestest. Kaerakliid hoiavad ka kõhu paremini täis. Isegi mul oli kõht täis kuni lõunasöögini. Tavaliselt kipub ikka 2-3 tunnipärast korisema.

Kaerakliidel on veel paar superhead omadust.

Kaerakliid sisaldavad inimesele väga kasulikku  teraviljakiudu nimega kaera beetaglükaan. 

Beetaglükaan on eriliselt hea inimese südamele ja veresoonkonnale, sest on kolesterooli alandava toimega. Uuringud on tõestanud, et kolesteroolitaset langetav toime saavutatakse juhul, kui kaera beetaglükaani tarbitakse järjepidevalt kolm grammi päevas.

Kaera beetaglükaan mõjutab kolesteroolitaset kahel moel:

  • Takistab toiduga omandatava kolesterooli imendumist, moodustades soolestikus geelilaadse kihi;
  • Viib organismist välja seal juba leiduvat kolesterooli, sidudes ja väljutades organismist kolesterooli sisaldavaid sapphappeid.

Hetkel on Eesti turu olemas Veski Mati kaerakliid. Üsnapea on ka lisandumas Herkulessi kaerakliid, aga hetkel on retsept arvutatud välja Veski Mati omadega, sest sellel  on kalorsus ja toitaine suhted natuke teistsugused.

Täna on jälle mu toiduvalmistusviis ebatraditsiooniline. Näitan kuidas teha kibekiiretel töö- või koolihommikutel endale putru mikrolaineahjus. Minu hommikute ainus elupäästja.
Laupäeval ja pühapäeval valmivad seevastu mu pudrud poti sees. :) Niiet, kes on absoluutne mikro-vihkaja, siis pöörake praegu pilk ära ja keetke putru potis. :)

Antud pudru muudab eriti heaks kodu- ja suitsujuust. Mõlemad sulavad kuuma pudru sisse ära ja annavad ideaalset maitset. Soovitan veel sul lisada pudrule kuivatatud MEIRA kuivatatud murulauku. Sobib juustuse pudruga nii hästi.

SUL LÄHEB VAJA:

  • Veski Mati kaerakliisid
  • 10% kohvikoort
  • 4% kodujuustu
  • Tere Suitsujuustu
  • vett
  • maitseks soola
  • maitseks murulauku

SAMM 1

Vala kaerakliid kaussi.

SAMM 2. 

Lisa kohvikoor, sool, murulauk ja keev vesi. Vett pane just nii palju, et kataks u 1-2 cm jagu putru ära. Kaerakliid on väga suure imamisvõimega.
NB! Vali mikros pudru tegemiseks sügavam kauss, sest puder kipub muidu üle keema :)

SAMM 3 

Pane puder 3-4 minutiks mikrolaineahju.

SAMM 4.

Sega pudrule kodujuust ja suitsujuust. Maitsesta veel vajadusel ja pane puder 30 sek- 1 minut veel mikrosse, et juustud ära sulaks. :)

SAMM 5.

Keeda endale teed/kohvi ja naudi putru. :)

Vaata personaalseid koguseid Fitlapi toitumiskavast.

Helena :)