Ma väga loodan, et kõik teavad, mida tähendab pošeerima ja ei ehmata ära sõna keerukuse peale. Pirni pošeerimine pole tegelikult midagi keerulist ja uhket. Pigem on see nagu pirni keetmine. ;)

Wikipedia andis sellele mõistele sellise tähenduse: Pošeerimine on õrnalt keetmine, nii et vesi vaevalt väreleb, et mitte rikkuda toote (munakala) kuju.
Küll aga on muna pošeerimine oluliselt keerulisem, sest vaja on õiget tehnikat.

Selles retseptis kasutan "jõulumaitse" andmiseks ühte toredat maitseainesegu, mis on tegelikult mõeldud koos punase veiniga hõõgveini valmistamiseks. Siiski ei hakka me seekord hõõgveini keetma, vaid maitsestame sellega hoopis vett.

Kui sinu poes pole seda maitseainet saadaval, võid maitsestada vee lihtsalt ühe kangema "Jõulutee" või erinevate vürtsidega. Kindlasti võid lisada ka magustamiseks steviat.

Minu lemmik "Jõulutee" on Teekanne "Kaminabend".  Minu teetassis on see tee igal aastal! Kes vähegi armastab martsipani, siis see on midagi teile!

VAJA LÄHEB:

  • Pirn
  • Maitsestamata jogurt
  • Kookoshelbed
  • Kohupiim (rasva 0,5%)
  • Maitseks: SantaMaria hõõgveini segu, kaneel, stevia

SAMM 1 : Koori pirn, aga jäta vars alles. Võid pirni pooleks lõigata, aga ka terveks jätta.

SAMM 2: pane potti Santa Maria hõõgveinisegu ja teekotike.

SAMM 3: Vala peale keev vesi ja aseta vee sisse pirn.

SAMM 4 : Keeda pirni umbes 15 minutit tasasel tulel. Võid panna potti ka poolikud pirnid.

SAMM 5: Sega kokku jogurt, kohupiim ja kookoshelbed. Maitsesta steviaga ja kaneeliga.

SAMM 6: Pane taldikupõhja jogurti-kohupiimasegu ja peale aseta pirn.

LISA SEE RETSEPT OMA MENÜÜSSE TOITUMISKAVAST.

Helena :)