Olin 3 nädalat kenasti kavas ja tunne täitsa hea. Pean ütlema et ei isutanud ka leiva järele, nagu ma kartsin, sest enne sõingi ma põhiliselt leiba juustuga, leiba singiga, leiba makraga ja nii edasi. Jubedalt leib maitses. Lihtne ka- viskad midagi leivale ja söök olemas. Kavas on ka leivaga toite ja mõned isegi tegin aga püüdsin nii, et mitte iga päev viilu leiba süüa. Ma ei suuda minna kaalu peale. Tegelikult ka. Kardan juba ette et seal on see number mida ma näha ei taha ja lihtsam on siis pea liiva all edasi hoida. Tunne oli hea seepäras, et jope läks lõdvalt eest kinni, mitte nagu enne. Kuskil peale 3-ndat nädalat enam lahedamaks ei läinud. No eeldasin et läheb ikka edasi sama tunne aga ei läinud. Seega siis tean et kaal vist seisab jälle. Nõme. Tean et peaks minema kaaluma, et äkki läks paar kilo maha ja nüüd peab koguseid ka muutma aga ma niigi näiteks ei söö iga toidu juurde vajaminevat õuna või pirni, apelsini... ühesõnaga pea iga toidukord oli mõnia si mis sealt jäi välja. See toitude puudu-ja ülejäämine ongi nii nõme... 156 gr kodujuustu. No mida... kas on vahet et võtan 160 või 150? Aga ju siis on vahe, kui mõne grammi mingi asja võtmine või mittevõtmine paneb kaalu seisma. 

Lisaks on see ajafaktor. Ma ei tea, kuidas teistel on, minul küll ei ole söögivahed täpsed ja vahepeal olen 6-7 tundi söömata, siis koju jõudes kukub kaks söögikorda üksteise otsa ja siis kui kohe korraga ei jaksa siis söö või öösel aga ei taha ja järgmisesse päeva ja edasi kanda ei või. No ei tassi ma süüa kaasa, lihtsalt no lihtsalt ma ei kannata seda karbist söömist kuskil pinginuka peal. Ma ei tea miks. Kunagi lapsena oli põnev matkal võileiba nosida, enam ei taha. Tahaks taldrikust süüa. Ja mikrokas toitu ei soojenda ma ka , põhimõtteliselt. Sest siis ei jää sinna midagi alles. Toitaineid ja mida ma siis söön... lihtsalt tühje kaloreid. Seega igasugune toidu kaasas tassimine on välistatud. Pealegi käin klientidel kodudes ja ma ei hakka kuskil ukse taga autos sööma vahepeal. Ja loomulikutl on peale 4-5 tundi kõht ikka nii tühi, et silme ees virvendab kui koju hakkan jõudma. Ja siis on suur oht, et enne kui söök soojaks saab, haukan näiteks pool õuna. Ja siis pea eraldi päevikut, mida ma haukasin, kust retseptist see nüüd maha võtta ja kui palju haukasin. Pagan, ma ju ei kaalu igat õunaviilu... see kaalumine ongi üks... Kas ei saa kuidagi nii, et on teatud toidud teatud kogus- näiteks piimaga hakklihakastet 200 gr , kertulit 150 gr, peeti 50 gr ja vot siis nii ongi. Oleks nagu ju lihtsam või kuidas?

Ja kiire periood tööelus- no pole aega mõelda. Vahel töölt tulles nii väsinud ja näljane, et enam ei jaksa poodi ka minna. Tõsiselt. Hirm on et kuskil minestad ära, siis põgenen koju ja kui kapis parasjagu midagi pole vajalikku, siis mina teen alati pakisuppi (need mis tassi tehakse). see võtab suurema virvenduse ära. Aga see jälle kavast väljas. Kuigi 250 gr annab 46 kcal. 

Lihtsalt jäin mõtlema, et miks inimene tahab süüa häid asju? Maitsvaid asju? Miks kõik maitsvad asjad annavad palju kaloreid?

Vastlapäeval sõin ühe vastlakukli, puhta ja eheda vahukorrega ja iseküpsetatud taignast-tõsi-nisujahuga. Jumal, kui hää see oli!! Miks küll??