Tore,et minu (taas)algatatud teema nii palju vastukaja leiab. Mul on juba terve nimekiri proovimist ja ümberhindamist vajavatest retseptidest koostatud. Ja jällegi ei väsi kordamast, et FITLAP ON IMELINE!!! Igale maitsele on midagi, kuigi meie maitsed on nii erinevad. Kusjuures isegi kasutades ühte retsepti saame täiesti erinevad toidud ja punnitame silmi teise "koka" toidu peale, et kuidas selline asi võib maitsev tunduda. Võib ikka küll. Mõni aeg tagasi sattusin FB-s nägema arutelu maksahautises oleva selleri üle. Seinast seina arvamused, eks? Mina ei hakka maksa tegemagi, kui mul sellerivart kodus ei ole. Aga teate, kui hea on mõne toidu kõrvale praetud shampinjonid, selleri, chilli ja paprikaga? Nojah, ma juba aiman, kuidas mõni mõtleb "öäkk!" cheeky

Oma õhtusöögijuttu alustaks nädalavahetusest, sest siis saabki kõik alguse. Reedel saab tühi külmkapp pilgeni head ja paremat tavaari täis topitud, et siis puhkepäevadel seda puhastada-hakkida-riivida-hautada-keeta... Süüa ka muidugi.

Eelmises postituses unustasin lisada, miks meie nädalavahetuse lõunasöök selline "kergemapoolsem" on. Esiteks sellepärast, et meie pere toitvam, või oleks ehk õigem öelda "tugevam" ja "nauditavam" söök on õhtusöök. Teiseks sellepärast, et puhkepäeval luban endale kaua magada ja meie hommikusöök on alles 10-11 vahel. No kui lõunaks ka korralik soe söök teha, siis ei jõuaks õhtusöögi ajaks kõht tühjakski minna wink.

Laupäeval peale hommikusööki jäängi pikemalt kööki, et valmistada ette õhtusöögiks vajalik, teha lõuna, keeta järgmise nädala supp, küpsetada...  Ega ma enne õhtusööki sealt ei pääsegi. Tihtipeale ei jõuagi kõike ja tuleb pühapäevalgi köögitoimkonda jätkata. See-eest saavad terveks järgnevaks nädalaks söögid ja mõned "poolfabrikaadid" ette tehtud, nii et nädala sees on õhtuti vaja vaid salatit hakkida ja hilisõhtune eine valmistada.

Puhkepäevad on grillimise päevad. Mõni vahel imestab, et kuidas me suudame nii palju grilli süüa, see ju puhta pidusöök? Aga, kes ütles, et just nii peab olema??? Mina marineerin hommikul (vahel ka eelmisel õhtul) liha/kana/kala ja juurikad. Õhtul Härra grillib. Mina teen sel ajal salati ja ahju/praekartuli või kartuli-juurvilja püree ja juustu-küüslaugu leivad/lavashirullid, mis ka grillilt läbi käivad. Iga kord on erinev marinaad, erinevad juurikad ja salat. Grillida saab ju kõike, alates shampinjonidest (meie lemmikud), lõpetades peediga. Täna on porgand grillil ja hiina kapsas salatis, homme võib olla vastupidi. Redist, kurki, sellerit ja nuikapsast grillinud ei ole (veel). Ja vabavarasalatit on ikka ohtralt. Vahepeal isegi kaalusin kõike taldrikule, aga see rikkus kuidagi mõnusa õhkkonna söögilauas. Tekitas mingi pinge. No ja olgem ausad, selle aja jooksul, mis ma siin olnud olen, tean ma väga hästi ka ilma kaaluta, kui suur kalatükk (häbematult väike) ja mitu grillporgandit minu jagu on. Aga oma püree ma ikkagi kaalun taldrikule.

Muidugi jääb valmistoitu järgi ja selle kaalun kohe karpidesse valmis. Esmaspäev-teisipäev raudselt hooleta, vahel jääb Härrale ka kolmapäevaks-neljapäevaks, mille vastu pole tal ühtegi vastuväidet, sest tema on täpselt see "tükk liha-kartul-salat"-mees. Ei mingeid kastmeid ega hautisi! Ta võiks iga päev grillliha süüa! No ja lihavaba toit ei tule kõne allagi ;-)

Aga sellest, millised õhtusöögid mul laupäeviti eelolevaks nädalaks valmivad, jätkan juba järgmises postituses.

Et postitamine õhtusse jäi, siis üks toiduteemaväline uudis ka. Täna hommikul, kui soojemaid riideid selga ajasin, kuulsin, et Härra räägib allkorrusel midagi trennist ja külmast ilmast. Selge, tavaline lugu, nii külma ilmaga käivad trennis ainult segased! Tuhkagi! Kui alla jõudsin, kordas ta mulle üle, et nii külma ilmaga tuleb ta mulle autoga järgi, et ma bussipeatuses külmetama ei peaks! USKUMATU! Einoh, eks ta ole ennegi käinud, aga ainult sel juhul, kui tal omal linnas kauem tegemist on. Aga niimoodi, ekstra... Juhhuuu!

Järgmise korrani siis!