Lugesin praegu Külli postitust ja et enne olin ka FB piilunud, sain aru, millisest postitusest ta räägib. Mulle meeldis väga Sirje kommentaar, et ei saa santi käima õpetada, kui ta ise ei taha. Selline tunne oli, et inimene ootas, et teda palutakse ja anutakse Fitlapi kasutama. Võib-olla oleks keegi pidanud pakkuma, et läheb ja teeb neli korda päevas toidud valmis ja ilmselt toob voodisse ka.

Kui ma jaanuaris alustasin, olin samuti kahtleval seisukohal. Lugesin blogisid, vaatasin pilte, uuditasin retspte. Mitte ei uskunud, et suudan 18 kilo alla saada. Alustasin 86-ga ja esialgne siht oli 68, mille hiljem muutsin 66-ks. Aga kui juba esimesed kilod kaduma hakkasid, siis võtsin asja tõsiselt ja olin enamasti 100% kavas. See "ma natuke patustan" tundus minu jaoks kuidagi vale olevat. Nüüd on siis see 66 käes ja mõned nädalad püsinud. Ei, mitte päris paigal, ikka +- mõnedsajad grammid. Ja nüüd ma võtan tõesti vabamalt. Siiski  on tegemist eranditult Fitlapi toitudega, ainult et tihtipeale on kogused umbkaudsed, eriti nädalavahetuse grillid. Värskeid marju on aga ilmselgelt rohkem kui peaks sööma.

Mulle on alati meeldinud lugeda, mida teised söövad ja mis kellegile maitseb. Tõepoolest, maitsed on ju nii erinevad, aga iga retsepti saad oma maitse järgi kohandada.

Minule meeldib hommikul süüa putru või omletti. Pudrud on soolased. Kasutan vahelduseks erinevaid tangaineid, aga enamasti kasutan retsepti "koorene puder munaga", kus nii muna kui kodujuust lähevad keetmise lõpus pudru sisse. Juustune kaeraklii puder on teine lemmik. Olen proovinud palju magusaid putrusid, aga korrata siiski ei taha. Seda kohevat hommikuputru eelistan ka soolaselt, ainult munavalget võtan poole vähem, teise poole kasutan õhtul sorbetiks.  Magus omlett mulle ka ei sobinud. Alguses oli lemmikomlett singi ja juustuga, viimasel ajal võiksin kasvõi iga päev kodujuustuga varianti süüa.

Lõuna- ja õhtusöökide juures kasutan ohtralt vabavara. Ja see ei ole teps mitte tomati-kurgi salat. Näiteks talviseid poetomateid ei söö ma üldse. Enamasti teen hoopis mitmeks päevaks korraga vokitud köögivilju. Iga kord erinevaid kooslusi kasutades paprikat, seeni, sellerit, tsillit jms. No praegu on muidugi prioriteediks suvikõrvits. Nii toorelt kui vokitult. Kiire ja maitsev vabavara salat: suvikõvits, värske kurk, õrnsoola või minul eelneval päeval marineeritud kurk, roheline sibul, till, sool, pipar ja pisut veiniäädikat. Ja ikka kausitäis!...

......Hea,et oli mustandi salvestamise võimalus, eile õhtul muutus vanaema silmarõõm rahutuks ja nõudis vanaema kaissu. Jäigi jutt lõpetamata. Aga jätkan homme, sest piiga päevaune aja pean toidu valmistamiseks ära kasutama.