Sain lõpuks oma numbrid ja maitsed kokku löödud. Üpris kena tulemus seekord.

1.Kavavälise retsepti järgi ma küll midagi ei teinud. Lubadus lubaduseks, aga kui kaalunumber sinuga vägikaigast veab, tuleb ikka vaid Fitlapi toitusid teha.

2. Kokkuhoiuga võib ka rahule jääda. Summa on muidugi suurem, kui septembris oli. Siis oli veel vabavara oma aiast võtta ja reisi ajal oli ju kõik hinnas, aga eelmise aasta oktoobriga võrreldes on toidule kulutatud 83 € võrra vähem.

3. Raamatu retsepte proovisin kaks, nii vaarika-kookose muffinid kui ka rikkaliku täidisega vaesed rüütlid olid väga maitsvad. Viimaste uhke nimetus on kooskõlas kogu töömahuka toiminguga. Minu rüütlid olid pisut prostamad. Panin kohupiimasegu sepiku peale ja pistsin ahju. Eks seda segu jäi muidugi üle, selle sõime kõrvale.

4.Viimase punkti üle võin uhke olla, sest erinevaid retsepte proovisin 53. No tegelikult, see on puhas sohk (vaidluse koht), sest osad toidukorrad olid lihtsalt poest ostetud, aga retseptina on nad meil kavas kirjas, nii et kõik on poliitiliselt korrektne ;-)

Supid(2). Kõrvitsa-porgandi püreesupp kanaga ja sama tofuga. Kolmas kõrvitsasupp oli enne juba tehtud. Kui neid võrrelda, siis mina eelistan seemneteta varianti ja kindlalt kanaga.

Praed(20).

Ahjukanast spinati ja peedisalatiga ei osanud ma midagi head oodata. Spinat on maitsetu ja kanafilee jääb tavaliselt liiga kuiv... Nii ma mõtlesin, kuni sõin seda grillitud kanataskut. Spinatit oli mul kõvasti ettenähtust rohkem ja ma praadisin selle või sees, segasin riivjuustuga ja toppisin "taskusse", mille kindluse mõttes hambaorgiga kinnitasin. See oli nii hea, et ma ei raatsinud seda äragi süüa ;-) Õuna-peedisalat küll meile ei maitsenud, teine kord teen peedi-küüslaugusalati hapukurgiga ja puuvilja jätan magustoiduks.

Apelsini-tofu wok. Ma ikka proovin neid tofuga toitusid, tavaliselt küll vaid ühe portsu kaupa ja siis, kui üksinda söön. See retsept läheb raudselt kordusele, kuigi teate ju küll, et tavaliselt otsin ma suurema lihakogusega retsepte.

Forell brüsseli kapsaste ja praekartuliga. Siin asendasin vist kõik peale peekoni. Sea välisfilee teriyaki kastmes ja seene-peekonikattega valmis grillil. Porgandi, kaalika ja bataadi kangid tegin ahjus. Lillkapsa-redise-rohelise sibula salat läks kõrvale. Jällegi üks imemaitsev roog.

Makaronipada. Kuidagi imelik oli kogu seda kupatust tooreste makaronidega potti panna. Aga tulemus sai suurepärane.

Suvikõrvitsalõõts juustuga. Kiire oli, ei lõõtsutanud ma midagi, lõikasin seibid, kõrvitsast ka, maitsestasin, panin juustu peale ja ahju. Imehea! Aga võrdluseks võin saladuskatte all öelda, et juustuse lillkapsavormi retseptis on rohkem juustu ja puuvilja. Ja-jaa, ma endiselt võrdlen, õgard, nagu ma olen ;-)

Kiita võin veel kikerhernekarrit krevettidega (broileri fileega), kitsejuustupastat ja lillkapsast kikerhernestega. Viimane küll jälle lihata, aga hea oli, lisasin seeni ja tomatit (ma just siis tegin kasvuhoonega selleks aastaks lõpparved).

Tänaseks pean jälle otsad kokku tõmbama, lähen väikeste preilide järgi, vanemad sõidavad teise linna teatrisse. Nii et ees on rõõmurohke nädalavahetus.

Oma toidupilte mul näidata ei ole, aga siin on üks kadestamist vääriv kala ja mereandide lett. Ja selline oli see Hispaania väikelinna keskmise suurusega poes. See-eest piima ja piimatoodetega jäävad nad meile ikka kõvasti alla.

Nädalavetust kõigile! Rõõmuküllast ja teguderohket, sooja ja lõõgastavat. Ja ärge siis isasid unustage!