Toitumiskava 3 päevaks tasuta Liitu kohe!
Sulge

Pudrujuttu

Nagu eelmine kord juba kirjutasin, on mu lemmikhommikusöök nüüd puder. Olen läbi proovinud üle 30 erineva Fitlapi pudruretsepti aj sõelale on jäänud KAKS.

Üks on nö magus puder retseptist puder kodujuustu ja kookoshelvestega. Miks just see retsept? Peamiselt kuna siin pole piima, aga on rosinad ja vahtrasiirup/mesi, nii et sellest saab hea magusa pudru. Kodujuustu asendan laktoosivaba kohupiimapastaga ja kuna see on ainus valguallikas (st piima pudrus pole), siis saan isegi langetuskogustes seda juba 120g. Seda on palju! Banaani asendan marjadega ja kooksohelbeid vastavalt tujule  vahelduse mõttes mandlilaastude, pähklite, chia seemnete vms. Oma pudrud valmistan ma reeglina 8-viljahelvestest kliidega.

Teine on nö soolane puder retseptist rukkihelbepuder omletiga. Selle pudru jaoks on mu lemmikhelbed Helde mitmeviljahelbed seemnete ja porgandiga. Kahju, et need nii kallid on…

Vahepeal, kui ma kava ei jälginud, katsetasin kavaväliseid putrusid ka. Vahel on viitsimist ja tahet (nt puhkepäeval). Neist katsetustest saate lugeda mu toidublogist.

Tegelikult aga ajendas täna kirjutama mõttevahetus Matilda blogis teemal kruubipudrud. Tegin eile retseptist sealihahautis kartuli-kõrvitsapüreega kõrvitsakruubiputru. Miks? Sest meil härraga on kartulisoolikas kinni kasvanud ja tavalisele riis/tatar/pasta lisandile tahaks vaheldust. Kartuli ja porgandi asendasin kruupidega ja lisaks vabavara kõrvitsale lisasin ka natuke lillkapsast massiks. Kruubid leotan mõned tunnid ette, siis keevad rutem. Ma tõesti ei oska öelda, kaua ma putru keedan, aga kui kruup juba natuke paisunud on, lisan kuubikutena kõrvitsa ja kui see ka natuke keenud on, peenelt hakitud lillkapsa. Keedan, kuni kruup pehme. Kõrvitsat otseselt püreeks ei lase, pigem jääb selline kuubik, mis putru segades siiski natuke kreemjasust välja annab. Seekord ma midagi mud ei lisanudki (kuna retseptis polnud muud), lihtsalt segasin hakkliha sisse ja sai vägagi hea toit.

Talvel tegin mitu raksu kaalika-kruubiputru. Maarika Hiiemäe on oma blogis sellest kirjutanud, mina kahjuks ei mäleta, mis retseptist tal too tuletatud sai, kuna mina tegin seda kavaväliselt (siiski meenub, et korra olen seda tomatisest kartuli-hakklihapaja retseptist teinud ka kavakohasena). Siis olen katsetanud nii sulajuustu, kookoskoore kui toidu-/vahukoorega – igal viisil väga hea tulemus.

Vot selline pudrujutt täna.  Elame veel!

 



Kui artikkel meeldis, siis palun jaga seda!

Personaalne toitumiskava!


Saad ka edaspidi süüa tavalisi ja kiiresti valmivaid toite. Alusta kohe!

Vali periood

Vali maksemeetod