Täna hommikul-või mis nüüd nii hommikul-pigem lõuna paiku tuli üle pika aja jälle pudruisu peale.Nagu kiuste oli kaerakliide purk tühjaks saanud nii et oma lemmikut juustust kaerakliiputru ei saanud teha.Samuti ei vaadanud külmikust vastu tilkagi kodujuustu ega kohupiima.No mis seal ikka....Fitlap lahti ning peale väikest uurimistööd uus retsept leitud.Kaerahelbepuder sojapiima ja banaaniga.

Koostisosade olemasolu kontroll:

Kaerahelbed-olemas

Sojapiima pole kuid väike klõps sinisele ringikesele lahendab ka selle probleemi.Tavalist piima külmikus küll.

Maapähklivõi vaatab ka riiulilt vastu kuid pudru sisse ma seda ei pane.Pole minu maitse.Asendan chia seemnetega.

Banaan.Õnneks pole härra neid veel kõiki ära hävitanud,aga kahtlen siiski kas ma soovin seda oma pudrusse.Otsustan siiski riskida.Kuidagi ikka süüa kõlbab isegi kui äkki nii väga ei maitse.

Linaseemned asendan ka chia seemnetega,sest lihtsalt ei viitsi neid jahvatama hakata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mina keedan oma pudrud enamuse kõik mikrolaineahjus.Ilmselt mitte kõige tervislikum variant kuid mugav ja kiire.

Kõigepealt kaalun helbed kaussi milles pudru teen ning panen koos veega (vett umbes sentimeetri jagu üle helveste) 4-5 minutiks keema.Selle retsepti puhul lisasin helvestele kohe ka banaani.Kui mikrokas piiksumisega märku annab,et oma toimingutega valmis sai,siis kauss ahjust kaalule ja ülejäänud asjad juurde.Antud juhul,siis piim ja chia seemned.Näpuotsaga himaalaja roosat soola ka muidugi.Piima panin 100 grammi,sest sellest oli rohkem kui küll.Mulle meeldib vedelam puder.Ülejäänud piimatilk leidis ennast hetke pärast kohvitassist.Veel üks korralik segamine ja valmis mu pudruke oligi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja see banaan milles ma kindel polnud sobis pudru sisse lihtsalt ülihästi.

Et ennast ikka motiveerituna hoida vaatasin TLC-st sellist saadet nagu "My 600lbs life".Mul on see salvestama pandud,et saaksin siis kui härrat kodus pole seda vaadata.Tema mul ei kannata neid saateid silmaotsaski.

 

 

 

 

 

Järgmine osa postitusest on pühendatud Matildale ehk siis hakkan jupikaupa oma maitseianete kapi sisu siin teie ette laotama :)

1.Himaalaja roosa sool

Väidetavalt sisaldab see sool mineraalained mis on inimesele väga kergesti omastatavas vormis. Kokku on himaalaja roosast soolast leitud  84 elementi, nende hulgas rauda, kaltsiumi, magneesiumi, tsinki, fosforit jne.

Must himaalaja sool on üsna tugeva keedumuna lõhna ja maitsega oma suure väävlisisalduse tõttu.Minu isa kasutab seda võileival (leib,või,must sool ja roheline sibul).

Nii et miks mitte tavaline ülirafineeritud valge peensool välja vahetada?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.Pipar (must,roosa ja erinevate lisanditega)

Tavalist musta pipart ma väga ei kasuta kuna mulle see lihtsalt ei meeldi.Kapis olemas on küll,sest härra lisab seda oma toidule lausa kahe eest :D

Eelistan ma terapipart ise peenemaks jahvatada või siis kasutada purustatud pipart.Juba veskitega müüdavad variandid on ka head.Selection by Rimi sidruniga pipar on üks mu lemmikutest.Meira erinevate piparde segu samuti.iHerbist tellisin kunagi ürtide ja küüslauguga pipra mis oli supermõnus.Roosa pipar sobib näiteks suurepäraselt ka magustoitudesse.

Nii et võtke poes maitseainete riiuli ees veidi aega ning selle asemel,et oma harjumuspärane tavaline musta pipra pakike ostukorvi poetada katsetage vahelduseks hoopis midagi uut.

 

3.Küüslaugupulber

Seda kasutan ma peaaegu iga lihatoidu maitsestamiseks.Hea lihtne variant kui ei viitsi küüslauku koorida ja tükeldada.Kuigi minul suure küüslauguarmastajana lähevad mõlemad,nii pulber kui ka värske, tavaliselt toidu sisse :D Samuti sobib küüslaugpulber suurepäraselt kõigega mis sisaldab tomatit.Dipikastmete maitsestamiseks samuti igati hea asi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänaseks vast aitab ka,sest kes ikka seda hiigelpikka postitust muidu lugeda viitsib wink