Pole juba rohkem kui kuu aega blogisse midagi kirjutanud.Sest kogu aeg oli kiire.Ja siis tuli suur must auk koos talvemasendusega.Ja jaaa...Selline asi on täiesti olemas.Ametlik termin on sesoonne depressioon (seasonal affective disorder ehk SAD).Sellega kaasneb näiteks vastumeelsus pimedatel hommikutel üles ärgata ja suurem söögiisu. Kõik tundub justkui vastutuult rühkimine. Isu süsivesikute järgi,keskendumisvõime langus,apaatia,ärrituvus,libiido langus, immuunsuse langus,suhtlemisvajaduse vähenemine ja seedeprobleemid tabasid mind veebruaris nagu rusikahoop näkku.Täielik nokaut kui poksitermineid kasutada.Kõige krooniks jäin veel haigeks ka.Ikka korralikult haigeks nii et ei suutnud voodist väljagi tulla.Ühesõnaga eelmine kuu läks Fitlapi mõttes ja tegelikult üleüldse igas mõttes täielikult aia taha.Kaalu peale pole julgenud astuda,sest ei taha teada mis sealt vastu vaatab.Eks see ole jaanalinnu kombel pea liiva alla peitmine.Et kui ei tea,siis pole olemas......

Aga nüüd on märts.Kevadkuu.Mis sellest,et õues on endiselt talvised külmakraadid.Südames on kevadeootus ja motivatsiooniidu hakkab uuesti tärkama.

Sattusin täna Facebookis sellisele mõtteterale:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asi millega tuleb tegeleda,sest alateadvus mõjutab meie elu rohkem kui me oskame arvata.Kõige keerulisem on enda vastu aus olla.Tunnistada,et jah probleem on minus eneses mitte milleski ega kelleski teises.

Aga kuna ma olen pigem ikkagi positiivse meelelaadiga tüdruk,siis aitab nüüd küll mustadest mõtetest.Tahaks teiega jagada hoopis mõnusaid Fitlapi toiduelamusi.

Hommikusöök

Peale haigust tekkis mul väljakannatamatu keedumuna isu.Ja eriti hea on minu meelest keedumuna koos praeleivaga.Kõrvale värske kurk ja tomat ning suuuuuuuuuur tass kohvi ka muidugi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiired kikerherned munaga

Kikerherned asendan "Rukkirääk" leivaga mille praen retseptis oleva õlitilgaga.No nii hea on lihtsalt.

Lõuna-ja õhtusöök

Üha harvem satub minu toidulauale liha.Kuidagi pole selle järele enam üldse isu.Aga midagi sööma ju peab.Fitlapis on õnneks lihavabasid retsepte juba päris palju ning asendusi kasutades saab neid veelgi mitmekordistada.

Väga palju taimetoidu retsepte leiab India köögist.Ning kui väljas on krõbedad külmakraadid,siis tundub üks vürtsikas aloo gobi teha päris ahvatleva mõttena.

Aluseks võtsin retsepti Kikerhernekarri lillkapsaga

Asendasin kikerherned kartuliga ja õli võiga.Karripasta jätsin ära.

Aloo gobi jaoks läheb vaja:

kartul

lillkapsas

tomat

sibul

küüslauk

värske ingver

karri pulber

garam masala maitseaine

tšillipulber (sobib ka tšillipasta,värske tšilli või tšillihelbed)

kookospiim

õli

vesi

Koori kartul ja lõika see õhukesteks viiludeks.Tükelda lillkapsas väiksemateks õisikuteks.Tükelda ka tomat,sibul ja küüslauk.Koori ja riivi ingver.

Prae pannil õlis sibulat kuni see muutub klaasjaks.Lisa küüslauk ning ingver.Kuumuta 1-2 minutit.Järgmiseks lisa kõik ülejäänud maitseained ja kuumuta veel 1-2 minutit.Nüüd pane pannile tomat ja kartul ning vala peale nii palju vett,et kõik oleks kaetud.Lase keema ning lase kaane all podiseda umbes 10 minutit.Siis lisa lillkapsas ning kookospiim ning keeda vaiksel tulel kuni köögiviljad on pehmed.Vajadusel maitsesta vahepeal soolaga.Serveeri maitserohelisega.

 

Hilisõhtuseks maiuseks Taevalik šokolaadikook

Kui nüüd trennilainele ka uuesti saaks oleks elu juba päris lill jälle :)