Natuke nädalavahetusest...

Jaanuarist märtsini korraldame oma abikaasaga saalijalgpalliturniire mis tähendab,et enamus minu nädalavahetustest on toitumise osas üsna kaootilised.Mitte,et ma kavas olla ei saaks,aga söögiajad on totaalselt paigast ära.Hommikusöök on normaalsel ajal nagu olema peab,aga siis tuleb pikk pikk paus ja süüa saab alles õhtul.Mis tähendab,et lõuna-ja õhtusöök tuleb korraga manustada.Mis mulle ju iseenesest meeldib.Saab eriti suure portsjoni korraga :D Aga ärge seda kodus järele tehke...Ilmselt pole just maailma kõige tervislikum variant.Ja natuke juhtus patustamist ka kuna poeg kutsus eile enda tehtud kooki sööma.Ei saanud ju keelduda.No ja see oli seda igati väärt ka.Tema valmistatud müslikook oli lihtsalt ülimalt maitsev.Õnneks on minu geenid pärinud vist mis söögitegemisse puutub :D Ühesõnaga mõtlesin täna ikka pikalt enne kui kaalu peale astusin.Eks see kaalumata jätmine rohkem enese petmine ole ju,aga no ei taha näha kui kaal tõusnud on.Kohe tõmbab motivatsiooni alla.Kuid nagu ütleb vanasõna "Julge hundi rind on rasvane" ..... Astusin.....vaatasin.....üllatusin.....rõõmsalt üllatusin,sest kaalult vaatas vastu jälle pisut pisem number kui eelmisel nädalal.

Aga nüüd siis jäätise teema juurde.Ma olen lootusetu jäätisehoolik.Mulle pole probleemiks loobuda kommidest ja šokolaadist.Aga jäätis....vot see on mulle suurim kiusatus ja komistuskivi.Samas kui inimene midagi väga tahab,siis ta teeb kõik,et oma tahtmist saada :D

Õnneks on meil kavas paar jäätiseretsepti juba täitsa olemas.Valik langes retseptile "Banaanijäätis rabarberiga".Retseptis oleva feta juustu asendasin mascarpone toorjuustuga ning rabarberit ei kasutanud üldse.Jäätisesõltlasena tahaks aga,et see portsjon oleks ikka võimalikult suur eks ole.Ühelt venekeelselt veganite leheküljelt leidsin aga aquafabast tehtud jäätise retsepti.

Mis on see müstiline aquafaba? Kõik kaunalised, mis konservis tulevad, võivad oma vedelikku nimetada ühiselt aquafabaks. Aqua nagu vesi ja faba nagu uba. Kõige levinum on kasutada kikerherneste vedelikku.Sellest saab teha peaaegu kõike mida munavalgestki nagu näiteks beseed.Veganid teevad sellest ka majoneesi.Ja mis kõige parem selles on nii vähe kaloreid,et meil kavas klassifitseerub see vabavaraks.

Ega siis muud kui tuli tänaseks kikerhernekarri lillkapsaga lõunasöögiks ja õhtusöögiks plaani võtta.Kui tavaliselt läheb kikerherneste vedelik otsemat teed kraanikausist alla,siis seekord sai see valatud kaussi ja mikseriga vahtu löödud.Ja tõesti üsna kiirelt vaatas kausist vastu ilus tugev valge vaht mis nägi välja täpselt nagu munavalgevaht.Eelmisel õhtul sügavkülma pistetud banaanid köögikombainis puruks lastud segasin need koos mascarponega aquafaba vahu hulka.Maitsestasin segu riivitud sidrunikoore ja veidikese magustajaga ning panin karbiga külmkappi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Banaanijäätis rabarberiga

Siis kui meile härraga hilisõhtuseks maiuseks hakkasin seda jäätist serveerima küsis mees,et kavatsed sellise portsu jäätist ära süüa või.Ei tohi ju.....Ta rumaluke arvas,et ma poest ostetud jäätist hakkan ohjeldamatult pugima.Rahustasin ta maha ja ütlesin,et ära pabista kõik on ilusasti kava järgi :D

Ah jaa...trennis sai ka käidud...ikka suuuuuuurema jäätisekoguse pärast :P