Food prep ehk mitmeks toidukorraks kokkamine

Nagu ma esimese augsti postituses mainisin on mul see salapärane arv korda alustatud dieet hetkel käsil. Ning teen nii mõndagi asja teisiti kui varem. Lisaks suuremahuliste toitude eelistamisele, kindlatel kelaaegadel söömisele, taimeteega enda näljatunde leevendamisele olen ma hakanud ka toitu mitmeks korraks ette tegema – varasemalt kokkasin iga toidukorra jaoks eraldi. Iga toidukorra jaoks eraldi kokates oli see minul ja minu nõrgemapoolsel iseloomul väga-väga lihtne libastuda, sest kui kõht ikka mega ühi on ei jaksa mina seal pliidi ääres kannatlikult 20 või enam minutit oodata kuni see õige toit valmib. Sel puhul variant üks oli, et sõin terve kokkamise aja ja siis sinna otsa toitumiskava järgse portsu või siis variant kaks, et juba enne kokkamisega alustamist sõin kõigest ettejuhtuvast kõhu täis ja kokkamiseni asi ei jõudnudki.

Täna aga on lood nii, et olen planeerinud endale pühapäevaks aja, kus saan mõned tunnid segamatult köögis toimetada ja nädala esimeseks pooleks toidu valmis teha – tavaliselt jätkub neid kolmapäeva või neljapäevani. Uue portsu toitu teen valmis siis vastavalt teisipäeval või kolmapäeval – ikka päev enne valmis, et ei peaks näljasena köögis pliidi ääres oma iseloomu “kasvatama”. Toite valides/planeerides lähtun, mis kapis juba olemas on, et “laovarusid” optimaalsena hoida või siis vahest lihtslt uitan retseptide vahel ringi vaatan, mis kõnetab.

Peale toidu valmistamist lasen toidul jahtuda ja kaalun kohe valmis ka portsud ning panen need siis külmikusse, et siis täpne ports täpselt õigel ajal soojaks teha.

Ka hommikusöögid ja hilised õhtusöögid mõtlen nädala plaanis välja küll aga need kokkan alati käigupealt.

Üks küsimus, mis kindlasti teil nüüd peas mõlgub on, et kas see toit ka kolmandal päeval maitsev on? Mis puudutab ühepajatoitu, suppe ning pajaroogasid – jah on. Aga värske salati põhjal olevaid salateid ma ei soovitaks siiski rohkem kui ports korraga valmis teha, sest seda kolm päeva seisnud värsket salatit ei tahaks meist keegi süüa ei maitse ega välimuse tõttu.

Ja mis selle planeerimise ja ajatamise juures veel kõige toredam, mul on tekkinud õhkõrn kahtus, et sellise käitumisviisi viljelemise tulemusena on minu toidule kuluva raha hulk vähenenud. Pole küll, päris täpselt jälge ajanud..aga justkui mingid märgid selle kohta oleksid. 😀

Ja minu uus must have on, et lapse toidujäägid käivad prügikasti, mitte “Ah, ma söön need kaks ampsu ära” – ilmselt enamuse jaoks on see loomulik ja ainuke mõeldav viis aga…erand kinnitab reeglit – nad räägivad.

Kokkuvõtteks selline toidukordade planeerimine ja nende ka eelnevalt valmis tegemine hoiab kokku nii aega kui raha, kas pole tore kaks korda nädalas kokates terve nädala tervislikult ja tasakaalustatult süüa ? Indeed!

 

 

– (postituses kasutatud pilt pärineb internetist)



Kui artikkel meeldis, siis palun jaga seda!

Personaalne toitumiskava!


Saad ka edaspidi süüa tavalisi ja kiiresti valmivaid toite. Alusta kohe!

Vali periood

Vali maksemeetod