Meist enamus satub ikka vahest kohvikusse või restorani sööma. Kuidas teha seda nii, et väljas söömine ei mõjuks halvasti meie tervisele ja kehakaalule? Millist laadi sööke väljas süües vältida?

Toidu kogus loeb

Tervisliku toitumise juures on kõige olulisem üks asi - söögitorust alla laskuva toidu kogus. Olgu tegemist Fitlapi, paleo dieedi, kapsasupidieedi vöi mõne muu sellisega. Vahet pole, päevane toidu kogus loeb. Pole võimalik, et mingi toitumisstiili puhul võid süüa kalorite mõttes teistest rohkem ning ikkagi saavutada häid tulemusi. 

Väljas söömine - lihtne nipp, mida jälgida

Nagu eespool mainisin, siis selleks, et edukalt kehakaalu langetada, pead sa väga hästi hoidma silma peal sellel, mis suhu läheb. Ja väljas süües on selleks ainult üks võimalus.

Väljas süües eelista toite, mille puhul suudad visuaalselt eristada kõiki sealseid komponente. 

Jälgides seda lihtsat põhimõtet, jäävad väljas süües üldjuhul ära kõik pajaroad, supid jms. Ka parima tahtmise juures ei ole sul võimalik tuvastada, mida kokk nendesse toitudesse on sisse pannud. Kas nendes on 5 grammi õli või 50 grammi õli? Kas nendes on 30 grammi liha või 130 grammi liha. See lihtsalt ei ole nähtav. Aga vahe on meeletu.

Sama lugu on ka kastmetega. Kui tegemist ei ole just väga selge päritoluga kastmetega, jäta need söömata.

Kõik toiduained nähtaval

Vali väljas süües toidud, kus toiduained on eraldi taldrikul näha. Selgelt on eristatavad süsivesikud, valgud ja rasvad. Näiteks korralik tükk kala või liha, kõrvale riis, kartul või tatar. Kastmeks lisatud pandud selgelt arusaadava koostisega kaste. Olgu selleks siis hapukoor või mõni oliiviõli baasil tehtud kaste. 

Kui sul on natukenegi toitumiskavadega kogemust, suudad sellise serveeringu puhul kenasti endale sobivad kogused silma järgi välja vaadata. Tulemuseks terve ja vormis keha. 

Kes sai nüüd seda lugedes šoki, ära muretse. Pajaroogasid ning suppe võid jätkuvalt edasi süüa. Oluline on need aga ise valmistada. 

Anna kommentaaridesse teada, mis nippe sina väljas süües kasutad!