Valgurikas supp, mida ka vegan sööks
Valgurikas supp, mida ka vegan sööks

Kui juttu tuleb vegan toitudest, siis üldjuhul nähakse väga tihti probleemi just selles, et neis on väga vähe valku. Lööme täna aga selle müüdi külili. Jagan sinuga 100% vegan retsepti, mis sisaldab lausa 21 grammi valku ning 9 grammi kiudaineid. See supp valmib kiiresti ja selle valmistamisega saab hakkama igaüks.

Vegan lillkapsa-läätsesupp

Vaja läheb:

  • 175 g lillkapsast (umbes 3 peotäit)
  • 65 g punaseid läätsesid
  • 2 suurt spl oliiviõli
  • Soola
  • Pipart
  • Sulle meeldivaid ürte

Valmistamine:

  • Tükelda lillkapsas ja pane koos läätsedega vette keema.
  • Kui lillkapsad ja läätsed on pehmeks keenud, tõsta pott pliidilt.
  • Ettevaatlikult kurna, aga ära keeduvedelikku ära viska.
  • Püreesta saumikseriga lillkapsad ja läätsed.
  • Lisa pool oliiviõlikogusest.
  • Vett lisa järk-järgult ja vastavalt sinu soovile. Kui soovid vedelamat suppi, lisa rohkem ja vastupidi.
  • Maitsesta soola, pipra ja sulle meeldivate ürtidega.
  • Kaunistamiseks nirista peale ülejäänud oliiviõlist.

Taimetoitlase lillkapsa-läätsesupp

Juhul, kui sina vegan ei ole, võid supile anda kreemisust toorjuustuga. Sellisel juhul näeks sinu retsept välja selline:

Vaja läheb:

  • 150 g lillkapsast (umbes 3 peotäit)
  • 60 g punaseid läätsesid
  • 35 g toorjuustu
  • 1 suur spl oliiviõli
  • Soola
  • Pipart
  • Peoga sulle meeldivaid ürte

Valmistamine on sisuliselt sama, mis veganile sobiliku supi puhul. Kõik koostisosad kaussi ja saumikseriga püreeks. Oliiviõli võid jätta peale niristamiseks.
Viska pilk peale ka meie teistele vegan retseptidele.

Anna kommentaaridesse teada, kui sul on ka endal mõni hea ja valgurikas veganile sobiv retseptiidee!