Tasuta 3 päeva toitumiskava Proovi kohe
Sulge

Pähklimüsli- 2 retsepti!

Tahan sinuga täna jagada kahte pähklimüsliretsepti.

Üks neist on nö klassikaline pähklimüsli, mis tehtud kaerahelvestega, teine gluteenivaba ja ilma kaerahelvesteta.

Pole saladus, et poes müüdavate müslide koostis on suhteliselt kaheldava väärtusega. Ühtedesse on lisatud liiga palju suhkrut, teistes pole jällegi peale kaerahelveste suurt midagi.

Ilmselgelt on müslimüüja eesmärk teenida kasumit ja seepärast on nende müslide süsivesikusisaldus tõstetud maksimumini. Pähklid ja kõik sarnane on ju kallis. Kaerahelbed jälle imeodavad.

Sellisel juhul ongi lahenduseks ise tegemine. Ei ütle, et see on odav lõbu, ent kvaliteedis võid olla kindel.

Klassikaline pähklimüsli

Vaja läheb:

400 g täistera kaerahelbed
50 g mett
50 g kookosrasva
50 g mandleid
50 g Kreeka pähkleid
50 g sarapuupähkleid
50 päevalilleseemneid
50 g kõrvitsaseemneid
50 g kookoshelbeid
50 g India pähkleid
50 g maapähkleid
näpuotsatäis kaneeli
näpuotsatäis meresoola

Valmistamisõpetus:

  • Purusta köögikombainis kergelt kõik pähklid ja seemned.Pähklimüsli valmistamine 3
  • Ära neid päris jahuks tee, sest mõned suuremad tükid on müsli sees väga mõnusad.
  • Sama võid teha ka kaerahelvestega.
  • Sõltub sellest, kas sulle meeldivad suuremad või väiksemad kaerahelbetükid müsli sees (mulle meeldivad väiksemad).
  • Sulata mesi ja kookosrasv ning lisa pähkli- kaerahelbe- ja seemnesegule. Sega kätega kenasti ühtlaseks.
  • Laota müsli ahjuplaadile ja rösti ahjus 180 kraadi juures mõnusalt pruuniks ja krõbedaks.
  • Selleks kulub 15–20 minutit. Aeg-ajalt sega segu. See tagab ühtlasema tulemuse.

 

Selle müsli täpsed kogused leiad enda toitumiskavast müslide seast.


Gluteenivaba pähklimüsli

Gluteenivabas müslis ei ole grammigi kaerahelbeid ja seepärast on tegu täiesti gluteenivaba retseptiga. Loomulikult on selle müsli süsivesikute sisaldus esimesest müsliretseptist märgatavalt madalam ning rasvasisaldus kõrgem..
.

See retsept pärineb meie raamatust “60 minutiga nädalas vormi”, mida saad näha siit.


Vaja läheb:

50 g mett
50 g kookosrasva
50 g mandleid
50 g Kreeka pähkleid
50 g sarapuupähkleid
50 päevalilleseemneid
50 g kõrvitsaseemneid
näpuotsatäis kaneeli
näpuotsatäis meresoola

Valmistamisõpetus:

  • Purusta köögikombainis kergelt kõik pähklid ja seemned.
  • Ära neid päris jahuks tee, sest mõned suuremad tükid on müsli sees väga mõnusad.
  • Sulata mesi ja kookosrasv ning lisa pähkli-seemnesegule.
  • Laota müsli ahjuplaadile ja rösti ahjus 180 kraadi juures mõnusalt pruuniks ja krõbedaks.
  • Selleks kulub 15–20 minutit.
  • Aeg-ajalt sega segu. See tagab ühtlasema tulemuse.

Parimat
Heikki



Kui artikkel meeldis, siis palun jaga seda!

Personaalne toitumiskava!


Saad ka edaspidi süüa tavalisi ja kiiresti valmivaid toite. Alusta kohe!

Vali periood

Vali maksemeetod