Kas tead, kuidas kahekordistada oma toidu kogust?
Kas tead, kuidas kahekordistada oma toidu kogust?

Täis kõht on eduka dieedi alus. Sööma ajab meid ainult nälg ja tühi kõht. Seepärast on paljude jaoks oluline, et sinu kõhtu jõudev toit oleks äärmiselt mahukas. Ent samal ajal mõõduka kaloraažiga.

Kuigi meie toitumiskava toidud on niigi juba suurte portsudega, on sul võimalik kahe lihtsa nipiga oma koguseid veelgi suurendada.

1. Vali toiduaine asendustest kõige suurema kogusega toit

Ilmselt oled kursis meie toitumiskava võimalusega vahetada toiduaineid. Kui sulle ei meeldi riis, vaheta see tatra vastu. Kui sulle ei meeldi kanaliha, vaheta see kalkuni vastu. Valik on sinu ja valik on meeletult suur.

Oleme võtnud endale südameasjaks mitte piirata asendusvõimalusi pelgalt ühe-kahe toiduainega. Elu on näidanud, et see on meie toitumiskava üks suurimaid eeliseid. Läbi selle on meie kliendid teinud kõige imelisemaid ümbertehtud retsepte. Nii on näiteks oa-singisalatist valmistatud riisi-tuunikasalatit või kahe juustu pastast kõige imelisemad krõbedad juustu küpsised.

See asendamise võimalus võimaldab mängida ka toidu kogustega. Toon sulle ühe näite.

Oletame, et sinu päevamenüüs on toit, kus on sees broileri kintsuliha. Klõpsates lahti toiduaine asendused, ilmub sulle ette terve rida asendusvõimalusi. Ühena paljudest näiteks kanafileesink. Kui broileri kintsuliha oli 100 grammi, siis asendades saad kanafileesinki süüa tervelt 1,7 korda rohkem.

Nii sa ei saa mitte ainult väga palju suurendada oma toidu koguseid ja läbi selle veel rohkem täita kõhtu, vaid mõelda välja ka uusi ägedaid retsepte. Kaks ühes.

2. Lisa ohtralt vabavara

Oleme leiutanud enda toitumiskavade tarbeks sellise sõna nagu "vabavara". Sisuliselt peidavad selle sõna taha ennast köögiviljad, mille kaloraaž ei ületa 100 grammi kohta 20 kcal. Vabavara alla kuuluvad baklažaan, frillise salat, hapukapsas (ilma suhkru ja õlita), hapukurk, hapuoblikas, hiina kapsas, idud, jääsalat, kapsas, kirsstomat, kõrvits, seened, küüslauk, lehtpeet, lehtsalat, lehtseller, lillkapsas, nuikapsas, paprika, porrulauk, punane kapsas, punane sibul, rabarber, redis, roheline sibul, rooma salat, sibul, sidrun, laim, spinat, suvikõrvits, tomat, värske kurk.

Tavapäraselt olemegi lisanud iga retsepti juurde ka vabavara. Kirjas on ka selle köögivilja elementaarne kogus, ent tegelikult võid sa vabavara nimekirja kuuluvaid köögivilju süüa nii palju, kui soovid! Kui ei piisa ühest paprikast, söö kaks. Tahad süüa kahe tomati asemel kolm, aga palun.

Eriti vahva on, et meeldivaid vabavara köögivilju võid toidule lisada isegi siis, kui seda mõne retsepti juures ei ole. Näiteks lisa toidule Pasta Carbonara juurde lisaks paprikale ka tomatit ning kurki. Nii palju, kui soovid!

Pea meeles, et vabavara võid lisada ainult toidukorra ajal. Toidukorra vahelistel aegadel pole näksimine, isegi vabavara näksimine lubatud!

Loodan, et need kaks nippi teevad sinu portsud veelgi suuremaks ja täidavad kenasti ka sinu kõhu.

Anna kommentaarides teada, kas sina juba kasutad neid kahte nippi igapäevaselt?