Erimenüü Eesti Vabariigi aastapäevaks!

Kallid sõbrad!

Head ja ilusat Eesti Vabariigi aastapäeva teile kõigile. Nagu ikka, peame erilisi sündmusi meeles uute ja ägedate retseptidega.

Meie kallis kolleeg Helena Kõivsaar tegi lausa 5 spetsiaalselt Eesti Vabariigi aastapäevaks mõeldud retsepti.

Loomulikult on kõik retseptid olemas ka meie toitumiskavades. Sulle õigete kogustega.

Siin toodud kogused on sobilikud keskmisele Eesti naisele (70-75 kg), kes soovib kehakaalu rasva arvelt langetada. Kui aga soovid näha oma personaalseid ja täpseid koguseid, siis vaata siia. Sealt leiad lisaks nendele retseptidele ka ülejäänud 272 retsepti.

“Sushi Eesti moodi” 

Koostisosad:

Kilu-70g
Kodujuust jogurtiga (Farmi)- 45g
Muna- 45g
Sushi riis- 39g
Toorjuust 30%- 9g
Värske kurk- 60g

Maitseks: Sool, pipar, till, riisiiäädikas

  • Keeda sushiriis pakil oleva õpetuse järgi pehmeks. Maitsesta riisiäädika ja soolaga. Sega riisi sisse ka toorjuust.
  • Viiluta kurgist pikad viilud. Kuivata need paberiga kuivemaks ja laota bambusmatile nii, et iga viil kataks natuke järgmist. Kõige parem on kasutada bambusmati peal toidukilet.
  • Sega kahvliga kokku keedetud muna ja kodujuust. Maitsesta see tilli, soola ja pipraga.
  • Laota kurgiviiludele peale riisi, siis munasegu ja kilu. Keera ettevaatlikult rulli ja lõika rullist 1,5-2 cm viilud. Serveeri värske tilliga.

“Kiluleib munavõiga” 

Koostisosad:

Kilu- 70g
Kodujuust jogurtiga (Farmi)- 40g
Muna -45g
Täistera rukkileib- 65g
Hapukoor 10%- 25g

Maitseks: sool, pipar, till

  • Purusta kahvliga keedetud muna. Lisa sinna kodujuust ja hapukoor.
  • Maitsesta soola, pipra ja tilliga.
  • Määri munavõi leivale ja kõige peale aseta kilu.

“Rukkileiva-pohlakook” 

Koostisosad:

Kohupiimakreem 3% – 100g
Kodujuust jogurtiga (Farmi)- 100g
Pohlad- 50g
Täistera rukkileib- 45g
Või – 12g

Maitseks: stevia, kaneel , 2 tl želatiini

  • Pudista leib hästi peeneks. Lisa sellele natuke steviat ja kaneeli, ning rösti kuival-kuumal pannil krõbedaks.
  • Sulata või ja lisa see leivale. Suru leib tihedalt koogivormi põhja ja aseta külmkappi.
  • Pane 2 tl želatiini paisuma paar spl veega.
  • Sega kokku kohupiim, pohlad ja kodujuust. Maitsesta kaneeli ja steviaga.
  • Sulata želatiin mikrouunis või vesivannil ning lisa see kohupiimasegule pidevalt segades.
  • Vala täidis põhja peale ning lase külmkapis täielikult tarduda.
  • Ühe portsu tegemiseks sobib 12cm diameetriga koogivorm.

“Kamavaht pohladega” 

Koostisosad:

Kohupiimapasta 0% – 170g
Kama – 30g
Vahukoor- 40g
Pohlad- 50g

Maitseks: Stevia ja kaneel

  • Vahusta vahukoor steviaga vahuks. Lisa sinna ka kohupiim, kaneel, pohlad ja kamajahu.
  • Vahusta veel kord läbi ja serveeri.

 

“Kamatrühvel” 

Koostisosad:

Kohupiim Riccotta – 170g
Kamajahu- 35g
Toorkakao- 2g

Maitseks : Stevia ja kaneel

  • Sega kokku kohupiim ja kamajahu ja kakao. Võid natuke jahu jätta ka pallide veeretamiseks.
  • Maitsesta segu stevia ja kaneeliga.
  • Tee segust pallikesed ja veereta ülejäänud kamajahust läbi.
  • Aseta natukeseks külmkappi tahenema.

Need ja ülejäänud 272 retsepti sinu personaalsete kogustega leiad siit.

Ilusat Vabariigi aastapäeva 🙂
Heikki, Rene, Helena ja Gaidi



Kui artikkel meeldis, siis palun jaga seda!

Personaalne toitumiskava!


Saad ka edaspidi süüa tavalisi ja kiiresti valmivaid toite. Alusta kohe!

Vali periood

Vali maksemeetod