Kaerahelbed on üks tänuväärsemaid toiduaineid meie toidulaual. Kaer sisaldab hulganisti kiudaineid, vitamiine ja mineraalaineid. Lisaks on see heaks valguallikaks, vähendab kolesterooli ning aitab alandada veresuhkru taset.

Meie lemmikuks on saanud Helen täisterakaerahelbed, mis omavad nüüd ka Fitlap.ee usaldusmärgist. Toome välja kriteeriumid, miks just need helbed meie lemmikuks said ja miks otsustasime neile enda usaldusmärgise anda.

Päritolu

Heleni kaer on pärit Eestimaa põldudelt. Kõige vahvam on see, et nende kaerapõllud asuvad siinsamas Tartumaal, kus tegutseme ka meie igapäevaselt. Lisaks sellele on väheseid pudruhelveste tootjaid, kelle teraviljahelbed on kodumaised.

Keskkond

Tootmisprotsessi igas etapis pööratakse tähelepanu eelkõige kvaliteedile ja puhtusele, mis tagab selle, et meie toidulauale jõuab kõige puhtam toode.

Tootmine 

Tootmises olevaid helbeid töödeldakse tervislikult. Mõeldakse tarbijate peale ning helbeid töödeldakse nii, et nendest oleks võimalik väikse ajakuluga täisväärtuslik toidukord valmistada. Tootmisprotsessis töödeldakse helbeid kuuma veeauruga ning just sel viisil töödeldud helvestes jäävad alles teraviljas sisalduvad kasulikud ained.

Aga miks ikkagi on kaerahelbed supertoit?

Sisaldavad kiudaineid

Kaerahelbed sisaldavad soolestiku hea tervise ja seedimise jaoks ülimalt olulise tähtsusega kiudaineid. Kiudained tagavad korras seedimise ja stimuleerivad soolte tööd nii, et toidu seedimisele kuluv aeg lüheneb.

Kaeraelbed sisaldavad suure hulga vitamiine ja mineraalaineid

Kaerahelbeid tarbides saame mangaani, fosforit, magneesiumi, rauda, tsinki ja mitmeid B-rühma vitamiine. Näiteks mangaani soovituslik kogus päevas on 2 mg, mis sisaldub 40g kaerahelvestes. Mangaani vajame valkude, süsivesikute, rasvade ja kolesterooli ainevahetuses. Samuti takistab mangaan rasvade ladestumist maksas ja alandab vere kolesteroolitaset. Kaeras sisalduv tsink aitab  vabaneda mürkidest ja noorendab nahka. Raud on kasulik verevarustusele ning parandab hemoglobiini taset. Need on vaid mõningad näited kaera kasulikest omadustest.

Kaerahelbeid saab kasutada väga paljude erinevate toitude valmistamiseks, nagu näiteks pudrud, kaerahelbeküpsised, kaerapannkoogid, samuti saab helbeid lisada magustoitudele ja ka smuutide sisse.

Kus teie viimati kaerahelbeid kasutasite ja mida põnevat valmistasite?

Kõik retseptid, mis sisaldavad kaerahelbeid leiab siit!