Algkaal 63.8kg, hetkel 62.4kg, eesmärk 55kg

Mulle meeldivad päevad, kus mul on kiire. Näiteks täna - hommikul vara äratus, tööle, lõunast kiire trenn, tööpäev õhtuni ja siis muud kokkulepitud kohtumised. Terve päev on ära planeeritud ja tegus. Selle tarbeks vehkisin eile õhtul kaasa teha kõik toidud- hommikuks kohev puder, lõunaks makaron singi ja juustuga, õhtusöögiks oa-singisalat ja HÕ jaoks tegin juba küüslaugu-majoneesi mögina valmis. Okei, kõik hästi tore. AGA, see aeg on ikka meeletu, mis kokkamisele läheb. Ma isenesest ei pelga süüa sama toitu 2 päeva järjest, kuid enam 3. päeva ei viitsi. St ma teen üldiselt endale õhtusöögiks topeltportsu, et saaksin seda järgmine päev lõunaks soojendada. Kuid lisaks sellele õhtusöögile vajab tegemist ka ju hommikusöök ja hilisõhtune vahepala.

Jah, iseenesest võiks ju siis teha kiire smuuti või võtta mingi pähkli-õuna segu. Kuna ma olen volume-eater ehk toitu peab silmale nähtavalt viisakas koguses olema ja mul peab olema midagi korralikult mäluda (vähe kahtlaselt võib-olla kõlab), siis näiteks smuutid mulle väga peale ei lähe. Jah, ma olen neid vahel katsetanud ja proovinud, aga tund hiljem olen ma nälgas. Seda isegi siis, kui panen kohupiima ja seemneid jms toredust sinna sisse. Pähkli-õuna seguga sama asi - seda on minujaoks no niiiii vähe. Ehk kui ma olen seda paar korda toiduainete puuduse tõttu otsustanud süüa, siis ma näkitsen neid pähkleid esihammastega, et võimalikuks kauaks jätkuks. Rääkimata sellest, et õun on paberõhukeseks viilutatud - et jumala eest süüa ikka kauemaks jätkuks. Enda teada pole lapsena näljahäda pidanud kannatama, aga praegu on küll selline tunne, et iga amps on kulla väärtusega.

Sellele aeglasel söömisel on ka muidugi oma võlu - tajun üpris selgesti, millal kõht hakkab täis saama. Varem kippusin suure näljaga ikka kugistama juba toidu tegemise ajal siit ja sealt ning prae kõrvale tegema lisaks võikut (kuna kõht nii tühi ju). Nüüd söön aegluubis ja üldjuhul piisab (st isegi smuutist piisab täiskõhu tunde tekkeks, see lihtsalt läheb süsteemist kiiresti läbi, nagu kajakas) ette antud portsudest. Küll aga, ma ei saa öelda, et portsud nüüd nii mega-hüper suured on. St näiteks oa-singisalat on küll korralik ports, samas ma jaksaks vabalt veel teise samasuguse otsa süüa. Maitsev on ju.

Igaljuhul nüüd olengi natuke hädas- tahaks mitmekülgselt (ja palju närides!) süüa, samas ei viitsi tundide kaupa õhtul köögis istuda. Kuidas seda aega siis kokku hoida või mis trikke teised kasutavad? Tatart-riisi ette keeta? Või on mingeid ägedaid, kiireid retseptisoovitusi?