Niipalju kui ma ennast tunnen siis toidust ei viitsi ma eriti palju mõelda. Kõht on vaja täis saada ja soovitavalt soodsalt ning kiiresti. Pajaroad on hea viis vältida pliidi taga seismist, salatite hakkimisele kuluv aeg tundub vahest hiiglama pikk. Ühesõnaga, ma usun, et toidu tegemisele ei tohiks kuluda poolt päeva, kui saab hakkama kiiremini kui tund siis on hästi organiseeritud toiduvalmistamine.

Kas koguseid peaks kaaluma toidu valmistamiseks ja kas retsept on püha lehm millest tuleb pingsa järjepidevusega kinni hoida? Ma tean, et klaas mahutab üldjuhul 200 grammi, teelusikad ja supilusikad on retseptides toodud, üks mõõtmise anum mul on, kuid üldiselt lähevad toiduained pigem silma kui täppiskaalumise järgi. Tekitab veidi stressi mingi hull kaalumine ja grammide taga ajamine!

Seekord aga mõtlesin, et võiks just peene toidukaaluga gramme taga ajada, et näha kui suurtest kogustest me siis silm versus kaal räägime?

Valmistasin endale täistera kaerajahu hommikupudru kohupiima, seemnete ja marjadega. Üllatav on ikkagi see, et kaaludes ON KOGUSED väiksemad, fakt. Silma või sisetunde järgi toidu komponente kokku pannes, on kogused kuni veerandi võrra suuremad. Ja kas peaks võtma retsepti järgi täpset 195 grammi piima või klaas piima? Klaasi kallad täis niimoodi, et päris üle ei aja, kuid pilgeni täis kindlasti :). Päevalilleseemneid oli 14 grammi, mis kaaludes on ikka veidi niru võitu, vaba käega puistab neid toidu peale topeltkoguse kindlasti. 50 grammi mustikaid jällegi oli hiiglama kogus, seega otsustasin 25 grammi peal, et pool selest kogusest asendan banaaniga. Banaani ma enam kaaluda ei viitsinud, sest ma olin ju nii tubli ja kaalusin tervelt 5 toiduainet korralikult ära, mis see pool banaani ikka teeb ;)

Tabasin enda ka hetkeks arusaamalt, et sellist suhtumist tegelikult ei tohi endale lubada, kui eesmärk on kehakaalu alla saada! No järgmise toidukorraga olen tublim, nokkida banaanitükid pudru pealt tagasi kaalu peale, see oleks ikka juba väga imelik, las seekord jääb!

Ja mis siis lõppkokkuvõttes kogu hommikupurdu valmistamise peale võiks öelda. Kaalutud hommikupudru mu taldriku peal oli kindlasti väiksem kui vaba käega tunde järgi valmistatud pudru. Tavaliselt teen ainult pudru ja sügavkülmast marjad peale ning terve taldrikutäis mõnusat kõhtu täitvat hommikusööki olemas. Nüüd oli taldrikul väga mitmekesine kooslus, mis nägi samas väga ahvatlev välja. 

Kuid minu õppetund oli - koguseid tuleb kaaluda! Tüütu kuid vajalik!