Suvepakkumine - 30% Kasuta kohe

Suvikõrvitsa säilitamine

Tere taas Fitlap'arid!

 

Viimase postituse all küsiti minult, et kuidas ma suvikõrvitsat külmutan. Mõtlesin, et teen siis sellest ka ühe postituse smiley.

Minu silmis on suvikõrvits endiselt üks imeline vili- seda saab valmistada nii erineval viisil, on väikese kaloraažiga, hea säilitada ning kuna ei oma väga intensiivset/erilist maitset, siis on ideaalseks vabavaraks kaalualandajate toitudes.  Toiduks suvikõrvitsat otsides valige välja võimalikult väikesed eksemplarid, mis oma suurusega võrreldes tunduvad rasked. Liiga suureks kasvanud viljadel muutub koor minu jaoks ebameeldivalt tihkeks ning seemned liiga suureks.

Värsket suvikõrvitsat tuleks säilitada pigem jahedas. Ideaalseks peaks olema +8 kuni +12 kraadi. Ka ei tohiks suvikõrvitsa kõrval olla etüleeni tootvaid puu- või köögivilju, nagu näiteks banaanid või õunad, mis kiirendavad suvikõrvitsa närtsimist. Minul kahjuks kodus sellise ideaalse temperatuuriga paika pole ning mina eelistan seda säilitada värskena külmkapis. Kui ta seal juhuslikult hallitama ei lähe, siis seisab külmikus värskena isegi paar kuud. 

Kuna tavaliselt on sügis see periood, kus ka minu kodus on suvikõrvitsa-uputus, siis armastan mina seda panna ka talveks b sügavkülma. Tavaliselt tükeldan oma suvikõrvitsat kolmel viisil:

 

 

1) Ratasteks tükeldamine

Ma armastasin vanasti lihtsalt riivsaiaga paneeritud suvikõrvitsat (Mmmmm…..cheeky) ja selleks oli ideaalne kasutada selliselt valmis tükeldatud suvikõrvitsat. Kuna riivsai meie kavasse ei kuulu, siis on see toit hetkel jäänud pigem tahaplaanile. Samas on suvikõrvits väga maitsev ka lihtsalt munaga paneeritult praadides, ratastena ahjus küpsetades või sellisena erinevatesse pajaroogadesse pannes.

2) Kuubikuteks tükeldamine

Kuubikutena on suvikõrvitsat lihtne lisada näiteks pastade sisse vabavarana või kasutada püreesuppideks.

3) Ribadeks, peenikesteks "spagettideks" tükeldamine.

Hetkel on see minu lemmikvariant suvikõrvitsa kasutamiseks. Mina tükeldan suvikõrvitsat selliseks tavalise noaga. Päris ausalt öeldes, siis on see kohati tüütu tegevus ja võtab ka natuke aega. Aga ma ei saa öelda, et see oleks nüüd ka nii meeletult ajamahukas, et seda teha ei viitsiks. Tavaliselt lõikan u 2x2mm jämedusega ribad. Tellisin kunagi Hiinast ka sellise koorimisnoa moodi lõikuri, millega peaks saama samasuguseid ribasid teha. Ütleme nii, et minu meelest on see üska kasutu asi, sest ribad tulid väga ebaühtlased ja lõpptulemus ei olnud üldse nii apetiitne. Aga kui keegi on kusagilt mõne hea vahendi ostnud, siis jagage minuga kindlasti ka oma head leidu smiley. Neid ribasid kasutan siis näiteks spagettidega koos pastaroogade tegemiseks. Tihti lisan ka 30g porgandiribasid, kuna see kogus on lubatud lisada vabavara raames ning siis on valmis roog nii ilusate värvidega- pruunid täisteraspagetid, rohelised suvikõrvitsa ribad ja oranžid porgandiribad. Arvestama peab sellega, et suvikõrvitsa ribad valmivad väga kiirelt ning liisa pikal küpsetamisel võivad hoopis pudruks muutuda. Seega tuleks need lisaga alles väga lõpus ja vältida hiljem väga intensiivset toitu segamist.

Kui suvikõrvits on tükeldatud, siis sügavkülma asetan selle tavaliselt sulguritega kottides, sest nii võtab vähem ruumi kui plastikkarpides.

 

 

Mis on teie lemmikretsept suvikõrvitsast? Kuidas teie seda tavaliselt säilitate?

 

Alati teie,

K.T.

 



Kui artikkel meeldis, siis palun jaga seda!

ALUSTA TOITUMISKAVA KASUTAMIST KOHE!


Fitlap toitumiskava aitab langetada kaalu ja saavutada unistuste vormi. Saate ka edaspidi süüa tavalisi, kiiresti valmivaid ja maitsvaid toite.

Vali periood

Vali maksemeetod

Mobiilimakse

Ühe kuu makse

Tellimuse summa lisandub igakuiselt telefoniarvele.

14.99€ kuus

Valitud

Sisesta oma telefoni number

Peale numbri sisestamist saadame sulle SMSiga kinnituskoodi.

Sinu mobiilimakse õnnestus

Konto olemas? Logi sisse