Tere!

Ostsin eile poest broilerikintsusid: Rannamõisa Jahutatud broilerikints. Meelega otsisin kanaliha asemel broileriliha, sest mulle oli meelde jäänud, et broileriliha on asendustes veidi väiksega kaaluga. Siis ei tule ports niiväga suur.

Olin oma ostuga väga rahul. Läksin siis fitlapi menüüvalikutest broilerikintsu otsima. Polegi. Panin siis otsingusse: broileri.

Siis tuli 3 menüüd ette. Üks oli Broileririsotto. Oh, väga hea. Aga vaata ja vaata, seal pole broilerit üldse kasutatud, rääkimata broilerikintsust.. Seal on algselt antud kanafilee. Kanafileed võib asendada - broilerifilee hakklihaga, broilerimaksaga, broileri südamega ja suitsutatud broilerifileega. Ja ka kana kintsulihaga kondita ja nahata.

Tore küll, Broileririsotto ilma broilerita. Kui seda loogikat arendada: Kui kanakintsust saab Broileririsotto, mis siis broilerikintsust saab? Järelikult Kanarisotto!

Ok, nali naljaks! Mida siis nüüd teha? Kas broilerikints on sama, mis kanakints. Küsimus on ilmselt rasvaprotsendis. Minu broilerikints on 8%.Mul telefonis internetti pole ja arvutiga köögis kuidagi ei sobi. Ma tegin omale Fitlapi asendustest Word'i faili ja trükkisin välja, et asendustest õiget sotti saada ja et mul oleks alati käepärast need asendused.

Pole hullu, Broileririsotto tuleb mul ikka broilerikintsuga.

Nüüd neid asendusi ja protsente uurides otsustasin, et 93g kanafileed saab asendada umbes 60g broilerikintsulihaga 8%. Raske on otsustada, sest kanafileel ei ole toodud rasvaprotsenti. Seal on ka asendus, et 93g kanafileed võib asendada 75g kana kintsulihaga kondita ja nahata, aga jälle protsente pole.

Kas see on piisavalt täpne? Või hoopis liiga pedant?