Õnneks oli kaklus ainult verbaalne ja jäi omadega FB-postituse piiresse. Alguse sai kõik nii:

Mõtlesin endale trenni- ja toidumotivatsiooni keset õndsat jaaniaega juurde otsida. Maandusin ühe tuntud fitnessiblogija blogis (kelle nime ma siia igaks juhuks ei tihka panna - mine tea, millised pettunud fännid mu pärast risti löövad).

 Sa mu suur süda!
Esiteks - mulje jääb, nagu kogu elu keerlekski ümber trenni. Mul on keeruline uskuda, et üks fitnessiblogija suudab teenida nii hästi, et ära maksta kõikvõimalikud arved ja elada ka terve ülejäänud kuu.
Teiseks: see valgu- jm pulbrimajandus. Ma saan aru, et mõningatel juhtudel on see õigustatud, aga... ma ei loe kusagilt välja keefiri, juustu... Väga heal juhul muna, kohupiima ja kodujuustu. Aga enamasti üks suur keemiamajandus.

Pluss veel see suur reklaamindus (kuigi sellest need arved ilmselt makstud saavadki). 
Korraks ta mu tähelepanu sai, aga edaspidi hoian vist küll kauge kaarega eemale. Kuidagi ikka väga ... eluvõõras. Ma ikka olen liiga vanakooli-inime . Mis tuleneb ilmselt sellest, et minu enda treener on hoolt kandnud, et ma igasugu kallist keemiat näost sisse ei ajaks, vaid lihtsalt normaalselt toituks. Õnneks Fitlap (mõningate väikeste lisaklauslitega) tõesti läheb sinna alla.

No ja siis läks andmiseks! Mul on nimelt minuga samalaadses seisus sõber, kes ka usinalt trenni teeb, aga sealjuures ka pulbrijumalat kummardab (sest tema treener kummardab).

Vastuseks tuli mulle: "Tead, mina soovitan Sul mitte jagaada asju, millega sa ei nõustu ja süüa normaalset toitu. Poolik geenitehnoloog, jurist ja lingvist minus aga lihtsalt peab märkima, et ka mittepulbriline toit on keemia ja füüsika. Ka Sinu ja minu keha koosneb keemiast. Aga see on minu kiiks, et mind sõna keemia väärkasutus tiba häirib. Kas õun, mis kuivatatakse ja pulbriks jahvatatakse on keemia? Kas kanafilee, mis kuivatatakse ja pulbriks tehakse, on keemia. Kas kohupiim koosneb keemilistest elementidest ja on keemia? Kas seedimine on keemia? Jah on. Keemia tähenduses keemilised elemendid ja reaktsioonid on kõikjal 

Head isu ja mõnusat jaani. Lähen nüüd söön rukkipala et trennijärgseid süsivesikuid laadida. Täiesti normaalne keemia."

Ja mina polnud kade ka: "Tänan soovituse eest, hää sõber! Ma siiski jätan endale õiguse jagada oma FB-seinal just neid asju, mis mulle moel ehk teisel korda lähevad. Nii negatiivses kui positiivses võtmes. Sellest, et mina ise normaalset, tavalist toitu söön, on ilmselt juba enamik inimesi aru saanud. Rääkigem siis sellisel puhul sünteetilistest toidu-, maitse-, ja lõhnaainetest. (ja muide, kana, millest on pulber tehtud, minu jaoks kana enam igal juhul ei ole. Vb on see midagi muud, aga kindlasti mitte KANA.) Mis puudutab aga erialast terminoloogiat, siis ei ole sa ainus "pervo" - mul tõusevad kõik ihukarvad püsti, kui ma kuulen kedagi rääkivat "R-tähe seadest". Ja seda on oioi, kui palju! Seega igale oma. Jätku leiba! Minu jaanilõunaks sai suvikõrvitsalõõts sinihallitusjuustuga+ banaan. Õhtusöögiks ootab kohupiimarullbiskviit."

Ühesõnaga, klassikaline näide, kuidas inimesed (teatud eriala mõjul?) lihtsalt ... keerutavad tolmu üles? 

Ilmselt on teisedki pidanud oma Fitlapi-armastuse eest rinnaga võitlema.:)

PS - kas keegi oskab "keemia- ja reklaamivaba" terviseblogi soovitada? :)