Lubasin suure suuga, et hakkan siis uusi retsepte proovima. Nii saigi siis seda juba nädalavahetusel veidi tehtud. Näiteks ei ole ma varem kunagi kasutanud tatrjahu. Kuna nädalavahetusel ikka tore pannkooke süüa, siis saigi singi ja seentega pannukad valmis meisterdatud.

 

Tegin kõrvale ka rohelise salati ja sai kokku päris uhke hommikusöök :)

Ja muidugi sai ühel päeval kaua mõeldud jäätist tehtud ning sügavkülma visatud. Kookospiim-banaan ja kuna mul polnud valgupulbrit või muud asendust võtta, aga kapis oli steviaga jogurt, siis otsustasin selle mööndusena sisse panna, eriti kuivõrd kaloraaž oli sarnane pakutud asenduste omale. Ma olen ka korra varem kookospiimaga jäätist teinud ja nagu siis, ka seekord tuli see väga huvitava konsistentsiga. Nagu natuke sorbee moodi. Aga hea ikka ja täitis väga hästi eesmärgi magusaisu vähendada.  

Nädalavahetusel sai algust ka minu konservatoorium, kus siis proovisin ära marineerimise Steviaga. Ütleme nii, et kõrvitsa juures sellest vahest küll väga aru ei saanud ja lisasin ka veidi nelki ja pipart ja tuli täitsa hea marinaad. Kahjuks juhtus midagi minu kõrvitsaga ning ma ei saanud seda klaasjaks nagu tavaliselt. Võib-olla oli kõrvits ise kuidagi jahusem kui tavaliselt. Ei tea, aga pole viga, maitsev ikka ja eile enne õhtusöögi valmimist sõin juba pool purki kogemata tühjaks.

Lisaks sai kõrvitsast tehtud ka kõrvitsa-porgandi püreesuppi kana kintsulihaga. Eks olen ikka varem kõrvitsa püreesuppi söönud, aga uus oli minu jaoks sinna lisada kana. Sobis suurepäraselt ja raudselt ei kahtle selle lisamises ka tulevikus. Väga hästi sobiksid kindlasti ka krevetikesed. 

Tore on niimoodi uusi asju katsetada ja proovida. Muutused ei ole alati suured, aga et vältida tüdimust ja vähese kaalu languse puhul ka kurvastust, hoiab see üllatushetk meeled kirkana. Nüüd tuleb edasi mõelda, mida põnevat see nädal valmistada, mis varem pole veel sellisel viisil minu käe läbi valminud. Ma olen juba mitmeid kordi mõelnud karaski valmistamisele.  Võib-olla peakski selle ette võtma. Aga seal on jälle kaerajahu vaja, mis tähendab uuesti biomarketisse minekut. Mul on varsti terve kapp erinevaid jahusid täis :D Aga pole lugu, ehk saab siis mitu korda teha ja see tundub hilisõhtuseks eineks väga hea variant. Ehk mõtleb ka mingi katte sellele välja vabavarast. Teen vahel sellist baklažaani-seene-sibula segu, mis röstitud saial või veelgi parem bruschettal on suurepärane.