Rukkileiva-pohlakook

20 min kcal 375 kcal Rukkileiva-pohlakook

Toiduained

  • Kodujuust (rasva 4-5%) (nt Tere) logo

    (3.8 spl) 95g

  • Leib, rukkileib

    (1.6 viilu) 45g

  • Kohupiimakreem, maitsestamata (rasva 3%)

    (4 spl) 100g

  • Või (rasva 82%)

    (2 tl) 10g

  • Pohlad

    (0.4 kl) 50g

Valmistamine

  • Pudista leib hästi peeneks.
  • Lisa sellele natuke steviat ja kaneeli, ning rösti kuival-kuumal pannil krõbedaks.Sulata või ja lisa see leivale.
  • Suru leib tihedalt koogivormi põhja ja aseta külmkappi.
  • Pane 2 tl želatiini paisuma paar spl veega. Želatiinireegel on järgmine: 5 dl vedeliku tarrendamiseks võetakse 1 supilusikas želatiini. 1 želatiinileht vastab ½ tl želatiinipulbrile. 1 želatiinilehe kaal on 2 g.
  • Sega kokku kohupiim, pohlad ja kodujuust.
  • Maitsesta kaneeli ja steviaga.
  • Sulata želatiin mikrouunis või vesivannil ning lisa see kohupiimasegule pidevalt segades.
  • Vala täidis põhja peale ning lase külmkapis täielikult tarduda. 
  • Ühe portsu tegemiseks sobib 12cm diameetriga koogivorm

Lae alla Fitlap toitumiskava äpp IOS või Android telefoni jaoks